Ebba, 41, fick en golfboll i huvudet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Fick stort jack i huvudet och hjärnskakning

1 av 3 | Foto: PRIVAT
KNOCKAD I MOTIONSSPÅRET Ebba von Platen, 41, var ute och sprang när det plötsligt kom en golfboll farande i hög fart.

Ebba von Platen, 41, var ute och sprang i det kommunala motionsspåret när det bara small till.

– Det var som att springa in i en tegelvägg, säger hon.

Hon hade träffats av golfboll från den intilliggande golfbanan.

Nu vill hon se till att ingen annan drabbas.

Smällen slog Ebba, 41, till marken mitt i det kommunala motionsspåret i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

– Det var en enorm smäll. Jag fattade inte om jag hade fått en gren över mig eller vad som hade hänt. Men när jag känner med handen på huvudet så känner jag liksom en krater. Då förstod jag att det var en boll, säger hon till Aftonbladet.

Motionsspår vid golfklubb

Motionsspåret går nämligen intill Saltsjöbadens golfklubb. Ebba von Platen hade den stora oturen att komma springande och bli träffad av en golfboll, vilket både Metro och Nacka Värmdöposten skrivit om.

– Blodet forsade. Jag blödde jättekraftigt. Min första tanke var att jag måste bort från motionsspåret. Så jag går till golfbanan och försöker få hjälp.

Först träffar hon på ett par golfare, som blir så förvånade när Ebba ropar på hjälp att de inte förmår hjälpa henne. Så Ebba får gå vidare. Hon lyckas ta sig till golfbanans parkering där hon träffar på några personer som råkar vara utbildade sjuksköterskor.

Hade tur i oturen

Ebba kom lindrigt undan med ett cirka tre centimeter stort jack i huvudet och en hjärnskakning. Hon berättar om händelsen för att få Nacka kommun att agera så att en sådan här olycka inte händer någon annan.

– Jag vill att kommunen tillsammans med golfbanan ska göra någonting åt det här. Antingen ett skyddsnät eller att man helt enkelt särar på golfhålet och motionsspåret. De måste göra någonting för att trygga säkerheten framöver, säger hon.

Skyddsnät sätts upp

Ebba von Platen har redan varit i kontakt med Nacka kommun, som har beslutat att ett skyddsnät ska sättas upp, skriver Metro. Men de avråder inte personer från att använda motionsspåret.

– Efter samtal med golfklubben och ett antal personer som varit där bedömer vi att det inte är något högriskhål eller högriskområde, säger Nadia Izzat, enhetschef på kultur och fritid i Nacka kommun, till Metro.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN