Robert, 80: Jag röstade på Biden, han är bättre än Trump

Publicerad 2020-11-03

WASHINGTON D.C.

Vallokalerna har slagit upp sina dörrar på valdagens morgon och röda pilar med texten ”vote here” guidar väljarna till närmaste röstningsstation.

En av de som tagit sig ut denna morgon är förstagångsväljaren Kayla, 21, som vill ta sin första chans att påverka.

– Jag vet att det är viktigt eftersom många inte har den möjligheten, så jag var förväntansfull, säger hon.

Valaffischerna pryder lyktstolpar och sitter nedstuckna i gräset redan långt innan man är framme vid vallokalen i centrala Washington. Vallokalerna i D.C slog upp dörrarna vid sjutiden på morgonen, men morgonrushens mest intensiva period har lagt sig och nu förbereder valarbetarna för de som väntas komma efter jobbet.

Kayla, 21, röstar för första gången.

Samtidigt är det ovanligt lugnt i år, med korta eller obefintliga köer vid huvudstadens vallokaler. En anledning till det kan vara att så många har förtidsröstat, mer än två tredjedelar av de som röstade förra valet har i år redan lämnat in sin röst innan valdagen.

Stort medieuppbåd

När Kayla, 21, kommer ut från vallokalen, efter att ha röstat första gången, är hon glad över att kunnat påverka i år.

– Jag har inte haft chansen förut. Jag vet att det är viktigt eftersom många inte har den möjligheten, så jag var förväntansfull, säger hon.

Utanför lokalen, som är inhyst i en sportarena, är det ett ordentligt medieuppbåd. Reportrar från hela världen vill fånga väljare och sända live.

När Robert E Carter Junior, 80, kommer ut med sin rollator från vallokalen ser han lite förvånad ut när han möts av så många kameror. Han har röstat många gånger förut, och för honom var det lätt att lägga sin röst.

– Jag röstade på Biden, för att han är bättre än Trump.

Förväntar sig inget resultat ikväll

Eftersom många amerikaner har röstat i förtid och via post kan valresultatet komma att dröja längre än vanligt. Debatten om valfusk har rasat i medierna i månader, men Mildred, 61, tycker inte att det har varit några problem att rösta. Samtidigt förväntar hon sig inget resultat ikväll.

– Det kommer nog ta några dagar. De måsta ju räkna alla poströster och så.

Vallokalerna i D.C kommer att hålla öppet till 20.00.

PODD USA-valet: Slutspurten

Aftonbladet Daily pratar med Emelie Svensson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen