Meteorologen: Ser ingen ordentlig vinterkyla i Uppsala

Publicerad 2020-11-13

Har du plockat fram långkalsongerna och de riktigt varma tjocktröjorna än?

Om inte kanske du kan vänta ett tag till.

Vare sig snö eller frost syns på väderprognosen under de kommande dygnen i Uppsala.

Det fortsätter att vara milt i helgen och en bra bit in i nästa vecka, enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

– Jag ser ingen ordentlig vinterkyla som når upp över Uppsala än så länge. Det blir plusgrader dygnet runt och nu här under veckoslutet väntas det vara flera nyanser av grått.

I dag under fredagen kommer det att vara en del dis nu under morgonen och kanske något lätt duggregn, precis som tidigare i veckan. Men fram på dagen sedan så blir det mest mulet, uppehåll, svaga vindar och temperaturer omkring 6–7 grader.

Lågtryck drar in

På lördagen så blir det någon grad varmare än i dag och molnen fortsätter att dominera samtidigt som regn närmar sig västerifrån. Strax efter lunch kan det komma någon mindre skur, enligt prognosen.

– Troligtvis handlar det om ganska små mängder och kortvarigt regn. Eventuellt skulle man även kunna få se en skymt av solen mot slutet av dagen. Det är tveksamt, men på söndagen ser solchanserna mindre ut.

Då ser det dock ut att blir lite varmare med temperaturer uppåt 9–10 grader. Samtidigt blir det troligtvis lite blåsigare än under fredagen och lördagen. Måttliga till friska vindar väntas och under morgonen kan det även ligga kvar lite dis och dimma från natten, på flera håll i länet.

– Det är fortsatt mulet med lite mer sammanhängande regn som når in under eftermiddagen.

Solchanserna ökar

Nästa vecka påminner vädret om den här veckans med mycket moln, en del regn och temperaturer mellan 5 och 10 grader. Men solchanserna är större i och med att fler lågtyck ska passera, berättar meteorologen.

– Tisdagen skulle kunna vara en dag med sol och inte så mycket regn. Annars ser nästa helg som kan bli lite kallare ut att kunna bjuda på lite mer sol.

Följ ämnen i artikeln