Dömd för bombhot åtalas igen

Anna Karolina Eriksson/TT

Publicerad 2020-10-30

Ängelholm hösten 2017: Polisens bomb- och kriminaltekniker utanför nattklubben i centrala Ängelholm sedan mannen kastat in ett föremål i lokalerna. Arkivbild.

Den 24-årige mannen spred skräck när han kastade in två brandbombsattrapper på en restaurang i Ängelholm. Han dömdes till fängelse och utvisning med anmälningsplikt – men det sistnämnda har han struntat i. Nu åtalas mannen igen, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Händelsen inträffade hösten 2017, och ordningsvakter grep mannen efter att han kastat två flaskor – inlindade i tidningspapper – mot fönstret på en restaurang. Rutan gick sönder, en restauranggäst träffades av en flaska och i samband med gripandet trodde ordningsvakterna att mannen hade på sig ett bombbälte.

Farhågor om terror väcktes och bombgruppen skyndade dit. Det visade sig dock att bältet i själva verket var ett massagebälte och att flaskorna inte innehöll någon brännbar vätska. Mannen dömdes till ett och ett halvt års fängelse och utvisning för misshandel, grovt olaga hot, skadegörelse, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd.

I väntan på att utvisning ska kunna genomföras skulle mannen fem dagar i veckan inställa sig på polisstationen i Ängelholm –något som inte skett. Nu åtalas han för att vid fyra tillfällen ha brutit mot anmälningsplikten.