DNA-träff i Tyskland kan lösa Malmövåldtäkt

TT

Publicerad 2020-09-26

DNA-test på en misstänkt sexualbrottsling i Tyskland kan leda till att en fyra år gammal barnvåldtäkt kan lösas. Arkivbild.

En fyra år gammal våldtäkt på en 14-årig flicka i Husie i Malmö kan vara på väg mot en lösning tack vare ett europeiskt samarbete. Ett DNA-test på en 39-årig svensk medborgare som gripits i Tyskland för sexualbrott gav också träff på Malmövåldtäkten, något som Sydsvenskan var först att skriva om.

– Min bedömning är att utsikterna att mannen kommer att åtalas i Sverige för våldtäkten i Husie är goda, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin till SVT Skåne.

Våldtäkten skedde vid Husiegårdens idrottsplats mitt på dagen i juli 2016. Den misstänkte gärningsmannen kom på cykel, stannade vid flickan och drog sedan in henne i ett buskage och våldtog henne. Cirka 400 män fick lämna DNA-prov genom topsning men det blev ingen träff.

– Det är fantastiskt när det resultatet dimper ner. Att nu, så här en lång tid efteråt, få möjlighet att komma till punkt, säger Kajsa Cavallin till SVT.

Följ ämnen i artikeln