Man häktad för mordet på kvinna i Alvesta

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Omfattande brottsplatsundersökningar genomfördes på platsen för mordet under lördagen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Omfattande brottsplatsundersökningar genomfördes på platsen för mordet under lördagen. Arkivbild.

NYHETER

En man i 40-årsåldern har häktats för det uppmärksammade mordet på en kvinna i småländska Alvesta i lördags, uppger Växjö tingsrätt för TT.

Mannen har erkänt att han knivhuggit och slagit kvinnan.

Det misstänkta mordet ska ha skett mitt på dagen på öppen gata i centrala Alvesta. Flera vittnen ska ha befunnit sig i närheten när det inträffade. Det är dock oklart hur kvinnan bragts om livet – det har funnits uppgifter om att mannen högg henne med kniv med det är inget som polis eller åklagare har bekräftat.

Under häktningsförhandlingen på måndagen ska dock mannen själv ha medgivit att han både huggit och slagit kvinnan, uppger SVT Nyheter Småland som även rapporterar att polisen nu har bekräftat att det funnits någon form av relation mellan den misstänkte och brottsoffret sedan tidigare. Vilken typ av relation det rör sig om vill man dock inte gå in på.

Häktningsförhandlingen ägde rum på Växjö tingsrätt under måndagen, och det står nu klart att mannen har häktats på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för mord.

Mordet i Alvesta är ett av flera på kort tid där män mördat kvinnor, och fick under söndagen flera politiker att reagera med krav på hårdare tag mot män som dödar kvinnor.

"Var är vrålet från samhället? Från mina politiska kollegor? Var är kommissionerna, de hårda tagen?", kommenterade bland annat Centerledaren Annie Lööf på Facebook.

Publicerad: