Frisörerna gav utsatta gratis klippning

Publicerad 2016-04-05

Frisörerna Marika och Sandra gjorde ett besök på Frälsningsarméns sociala center för hemlösa och missbrukare för att fixa till frisyrer på de som lever i samhällets utkant.

Den tionde mars befann sig frisörerna Marika Lindahl och Sandra Eriksson på Frälsningsarméns sociala center för hemlösa och missbrukare i Stockholm för att ge gratis klippning.

– Det här var andra gången vi gjorde det, säger Marika Lindahl till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi gör det här helt ideellt.

Marika berättar att de stänger salongen i Malå, där de annars jobbar, för att kunna göra detta.

"Vi gör vad vi kan för att hjälpa till"

Första gången de gjorde det var innan jul år 2014. De hade blivit inspirerade av en frisör i New York som gjort en liknande sak. Efter att ha samlat in 10 säckar med kläder och fått kontakt med Frälsningsarmén bjöds de in för att klippa.

– Det kändes så himla bra så då kände vi att vi ville köra igen.

Dessvärre dröjde det fram tills nu innan de återvände till Frälsningsarmén. Detta för att annat kom i vägen. Men nu så siktar de att göra samma sak igen i höst eller vinter.

– Det ger så himla mycket, att kunna glädja någon. Och man får så mycket tillbaka i form av tacksamhet och glädje, vi gör vad vi kan för att hjälpa till.

"Ett uppskattat inslag"

Verksamhetschefen Bodil Nilsson säger att det här är något som de egentligen skulle vilja arrangera oftare.

– Det är ett uppskattat inslag bland våra gäster, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Man bokar upp sig på en lista och listan blir fullbokad jättesnabbt.

"14 gäster blev idag omhändertagna av frisörerna Marika och Sandra då vårt rum för klädutdelning förvandlades till frisörsalong för en dag. Till vardags arbetar de på Studio 8 i Malå men gästade oss idag – Ett stort tack till er båda!" skriver Frälsningsarmén på sin Facebooksida.

"De var kunder den dagen"

Personerna ska ha blivit väldigt nöjda med arrangemanget enligt Bodil Nilsson. De uppskattade att de kunde bli klippta på centret som är en trygg och bekant miljö.

– Marika och Sandra tog väl hand om dem.