Fortsatt tusentals strömlösa i Norrtälje

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Många nedfallna träd efter stormen Alfrida.
Foto: Christine Olsson/TT
Många nedfallna träd efter stormen Alfrida.

Över 100 000 drabbades av strömavbrott i samband med stormen Alfrida. Många har fått strömmen tillbaka, men i Norrtälje kommun är tusentals hushåll fortfarande utan el.

Vattenfall uppger på sin hemsida att cirka 9 700 kunder är berörda av pågående avbrott, som en konsekvens av Alfrida. Värst är det i Norrtälje kommun där merparten av de strömlösa hushållen finns.

– I Norrtälje är det cirka 8 800. Huvuddelen strömlösa är i Norrtälje och främst i Norrtälje skärgård, säger Mikael Björnér, pressansvarig på Vattenfall Eldistribution.

Många hushåll kommer få vänta på strömmen under veckan, och prognosen är fortsatt att elen ska vara tillbaka den 10 januari.

– En del kommer få vänta efter det. Det är svårt att bedöma situationen exakt, vi jobbar så hårt vi kan med full bemanning och extra resurser, säger Björnér.

Ellevio hade som mest runt 30 000 strömlösa kunder och hårdast drabbat var Vallentuna norr om Stockholm. Elbolaget uppger på måndagen att alla fått tillbaka strömmen.

– På eftermiddagen den femte januari fick de sista tillbaka den, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

Hos Eon beräknar man att cirka 150 hushåll är strömlösa, men förhoppningen är att elen ska komma tillbaka inom det närmaste dygnet.

– Fler och fler stormskadade ledningar återställs och antalet drabbade kunder fortsätter stadigt att minska. Enligt vår bedömning kommer en majoritet av de kvarvarande kunderna med avbrott att ha strömmen tillbaka under måndagskvällen, säger Pernilla Schoug, kommunikationschef på Eon.

Publicerad:

LÄS VIDARE