Nya ministrarna hos Kronofogden

Publicerad 2022-10-18

Flera av de nya ministrarna i Ulf Kristerssons regering har ett förflutet hos Kronofogden.

Bland annat finns vice statsministern, biståndsministern och socialtjänstministern med på listan.

– De betalades in direkt, säger socialtjänstministern Camilla Waltersson Grönvall om sina sena räkningar.

En månad och en vecka efter riksdagsvalet har Sverige nu en ny regering på plats. Under tisdagen presenterade landets nya statsminister Ulf Kristersson sin regering som ska leda landet de kommande fyra åren.

Flera av namnen som presenterades i regeringen finns med i Kronofogdens register.

En av de som anmälts till Kronofogden är den nya energi- och näringsministern samt vice statsministern Ebba Busch. Kristdemokraternas partiledare har haft tre betalningsföreläggande hos myndigheten mellan 2020 och 2022.

Dagens Nyheter skriver att det ”gäller tusentals kronor för bland annat kläder och smink”.

Ebba Busch, Ulf Kristersson och Johan Pehrson.

Obetald parkeringsbot

Camilla Waltersson Grönvall (M), Sveriges nya socialtjänstminister, har haft en skuld hos Kronofogden för tre år sedan. Förutom det har även hon haft tre betalningsförelägganden de senaste tre åren.

Även moderaten Johan Forssell, ny bistånds- och utrikeshandelsminister, finns med i Kronofogdens register. Ärendet, som gällde en obetald parkeringsbot, återkallades tidigare i år.

Landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) har ett avslutat betalningsföreläggande som gällde sotning och ventilation. Ärendet hanterades för två år sedan.

TV4 rapporterar att den nya statsministern Ulf Kristersson fick en betalningsanmärkning för tolv år sedan efter en skatteskuld på nästan 5 000 kronor.

– Oj då, det var illa, det minns jag faktiskt inte. Jag tror att alla människor nån gång har slarvat kring nånting. Det tror jag är ganska mänskligt, säger han till kanalen.

Alla ministrar i Ulf Kristerssons regering.