Kommittén föreslår skärpt migrationspolitik

TT

Publicerad 2020-08-03

Migrationskommittén föreslår ett betänkande som rekommenderar att den skärpta lagstiftning som funnits sedan 2015 i stort sett blir kvar, rapporterar Ekot. Arkivbild.

Migrationskommitténs förslag till betänkande om en ny migrationslagstiftning innebär i stort sett att den nuvarande tillfälliga migrationslagen blir permanent, rapporterar Ekot. Ett sådant förslag skulle splittra regeringen, där Socialdemokraterna är för en sådan lagstiftning, och Miljöpartiet emot.

Förhandlingarna i kommittén bröt samman tidigare under sommaren, sedan det visat sig omöjligt för Moderaterna och Socialdemokraterna att komma överens. Men kommittén, som tillsattes för att föreslå ändringar i migrationslagstiftningen, ska ändå lämna ett slutligt betänkande till regeringen.

Nu har utredningskansliet skickat ut ett förslag på betänkande till ledamöterna i kommittén. Enligt Ekot är Socialdemokraterna nöjda med betänkandet, medan regeringspartnern Miljöpartiets representant kommer att reservera sig. Hur övriga partier ställer sig till det föreslagna betänkandet är oklart.

Den 14 augusti ska kommittén lämna över ett komplett betänkande, inklusive eventuella reservationer, till regeringen, som då får ta ställning till förslagen.

Följ ämnen i artikeln