Hemmajobbare flyr till landet

TT

Publicerad 2020-03-18

Så här års brukar det vara folktomt på Smögen. Men nu kommer pensionärer och hemmajobbare till Bohuslän, för att minska risken att smittas av coronavirus i storstadsmiljöer. Arkivbild.

Medan storstädernas gator avfolkats, har coronaviruset lett till ökad aktivitet i vissa klassiska sommarmiljöer. Hemmajobbare och pensionärer med semesterhus i Bohuslän tar chansen att vara där, i stället för exempelvis i Stockholm.

– Det har kommit en hel del människor som inte är våra vanliga stamkunder under lågsäsong. Man märker att det är kunder som inte brukar vara här denna tiden på året, säger Niclas Strandell, butikschef på Ica i Smögen, till GT.

Inte minst stockholmare väljer att "fly" till kustsamhällen som normalt är glest befolkade så här års.

– Det kändes verkligen som om jag lämnade en smitthärd när jag åkte hit, säger Birgitta Ärlund, 64 år och från Stockholm, till GT.

Hon jobbar nu hemifrån i sommarhuset på Hovenäset.

– Här kan man gå ut och gå, stå ett par meter från grannar och prata. Det skapar ett lugn i vardagen att slippa vara på helspänn inför folk som verkar förkylda, tycker Birgitta Ärlund.

PODD Corona – det kan vi lära från tidigare pandemier

I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily blickar vi bakåt mot tidigare pandemier och frågar oss om de kan lära oss något om hur vi ska hantera coronaviruset. Gäst är Fredrik Elg.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen