En gripen efter våldtäkt mot 13-årig flicka

Publicerad:
Uppdaterad:

I mitten på november förra året fick polisen in en anmälan om en våldtäkt mot en 13-årig flicka. Händelsen ska ha skett dagtid inne på en allmän toalett i S:t Pers-gallerian. Det rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Nu har en man gripits misstänkt för brottet. Att det dröjt sju månader är något som enligt åklagare Moa Blomqvist bland annat har att göra med polisen inte haft resurser.

– Jag är jätteupprörd att så här allvarliga brott läggs på hög hos polisen, det är sorgligt att det tar så lång tid – både för målsägare och misstänkt, säger Moa Blomqvist till kanalen.

Mannen nekar till brott, men enligt åklagaren är mannen säkert identifierad då det finns övervakningskameror i gallerian

Polisregion Mitt, polisområde Uppsala, tillbakavisar åklagarens uttryckta påståenden.

– Anmälan om misstänkta våldtäkter ska alltid prioriteras och det gäller särskilt då de begås mot underåriga. Åklagare fattade beslut om att anhålla personen den 3 juli och han greps därefter den 8 juli. Vad som har förevarit i dialogen mellan åklagare och utredande polis mellan anmälan och att misstänkt anhölls får Polis- och Åklagarmyndigheten var för sig och tillsammans titta närmare på, säger Niklas Hållkvist, polisområdeschef Uppsala till SVT.

Publicerad: