David Legas lycka – blir pappa i höst

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega, 46, ska bli pappa för första gången. Nu berättar han om lyckan för Aftonbladet.

– Det känns otroligt roligt att vi lyckats och att vi kunde få barn ihop.

I vintras kunde Aftonbladet berätta att EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega hade hittat kärleken i företagaren Vega Ranstam, 36.

”Hon följde mig”

– Vi träffades faktiskt på Instagram. Jag upptäckte en dag att hon följde mig så jag kollade in henne och det visade sig att hon var otroligt söt och charmig och karismatisk. Sedan gillade jag någonting på hennes Insta, hon gillade någonting på min och vi skrev någon kommentar. Sedan bytte vi nummer och det blev något sms. Vi började ringa, det blev timmar på Facetime och till slut sågs vi. Det var väldigt oväntat, sa Lega då.

Han var övertygad om att han hade hittat sitt livs kärlek och att han ville ”ha hela paketet” med Vega Ranstam. Ingen av dem har barn sen tidigare men längtan har funnits där.

David Lega och Vega Ranstam väntar nu barn ihop.
Foto: Privat
David Lega och Vega Ranstam väntar nu barn ihop.

”Besök av storken”

Nu är hans önskan på väg att slå in. Igår lade David Lega ut en uppdatering på Facebook med en stork: ”I höst kommer jag och Vega att få besök av storken. Vi är jätteglada och både Vega och hennes växande mage mår bra.”

Den blivande pappan är upprymd.

– Det är fantastiskt, vi är så lyckliga. Det var planerat och det är verkligen jätteroligt. Det är dags i slutet av oktober, säger han.

Hur går känslorna?

– Det är livsförändrande. Jag och Vega är så lyckliga ihop så det kommer bli jättebra. Vi är jättesynkade på alla plan, ned till värderingar, vi tycker lika om så mycket.

Står bröllop på agendan också?

– Det gör det längre fram, det är ingenting vi planerar nu utan vi njuter av det här skedet i livet.

Har den blivande mamman mått bra?

– Ja, absolut. Det glider på precis som det ska och det är väldigt skönt att veta, att barnet mår bra och Vega mår bra. Hon är nästan halvvägs.

Foto: OLA AXMAN
David Lega tillsammans med KD:s Sara Skyttedal och Ebba Busch.

”Jobba på distans”

Hur blir det med ditt jobb som EU-parlamentariker när barnet kommer i oktober?

– Det finns ju ingen pappaledighet på Europanivå. Men något av det som har varit bra under den här fruktansvärda pandemin är att man har lärt sig att det går att jobba på distans. Sedan ska jag självklart fortsätta representera Sverige på ett så bra sätt som möjligt i Europaparlamentet. Men man kan också hitta vägar så man inte behöver vara fysiskt på plats hela veckorna till att börja med.

Har ni sommarplaner?

– Ingen av oss vet vad vi ska göra. Semestermånaden i EU-parlamentet är augusti.

– Men jag har svårt att se att vi skulle resa någonstans. Vi stannar nog i Sverige och Göteborg i första hand.

Grattis och lycka till!

– Tack så mycket.

Publicerad:

LÄS VIDARE