Trump: Biden styrs av folk i de mörka skuggorna

Publicerad 2020-09-02

Joe Biden styrs av skuggfolk som kontrollerar gatorna – och ett mystiskt flygplan med gangsters är under utredning.

Det hävdade Donald Trump i en omtalad intervju med Fox News.

Hans egen stab är inte helt nöjd.

Inför Donald Trumps resa till Kenosha i Wisconsin under tisdagen, där våldsamma protester rasat efter polisens skjutning av Jacob Blake, har tv-kanalen Fox News suttit ner i en lång intervju med presidenten. Den sänds i två delar – första i går natt och den andra delen sent i natt svensk tid.

Vill inte ha intervjuerna

Hans egen stab sägs dock inte vara helt bekväm med exponeringen – trots att programledaren Laura Ingraham som genomförde intervjun, själv talade för honom under det republikanska konventet 2016.

”Väldigt många människor i Vita huset som vill att Trump blir omvald vill inte att han gör dessa tv-intervjuer”, uppger politiska sajten Politico i sitt nyhetsbrev.

President Donald Trump.

Tidningen The Guardian listar några punkter i den första delen av intervjun som kanske skvallrar om anledningen till deras oro.

Joe Biden och skuggfolket. Trump säger i intervjun att den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden kontrolleras av personer i de mörka skuggorna.

Han förnekar Ingrahams invändning att det låter som en konspirationsteori.

– Nej. Folk som du inte hört om. Det är folket som är på gatorna. Folket som kontrollerar gatorna.

Presidentkandidaten Joe Biden.

Mystiska flygplanet. ”Vi hade nån på ett flygplan från en särskild stad under helgen och i planet var det nästan komplett fullt med gangsters i mörka uniformer, svarta uniformer och utrustning med allt möjligt”, uppgav presidenten.

Trump ville inte vara mer specifik än så men sa att ärendet var under utredning och personerna på planet skulle göra ”stor skada”.

Poliserna reagerar som golfare. Intervjun som gjordes inför Trumps besök i Kenosha avhandlade också de våldsamma protester som följt de uppmärksammade fallen av polisiärt övervåld på olika platser i USA.

Han säger i intervjun att 10 000 goda handlingar av polisen kan förstöras av en enda som inte pallar trycket. Och så jämför han skjutningen av Jacob Blake med en nervös golfare.

– Jag menar, kunde du inte ha gjort något annat? Kunde du inte ha brottat ner honom? Du vet, under tiden kunde han ha sträckt sig efter ett vapen. Det finns något där, men de pallar inte trycket. Precis som i en golfturnering, man missar en putt från en meter, säger Donald Trump.

Hyllar poliserna

Under sitt besök i Kenosha upprepade presidenten sin vördnad för polisens arbete och meddelade att man skjuter till åtta miljoner kronor i extra anslag till polismyndigheten i Kenosha så att de ”ska få lite extrapengar och kunna göra det som de behöver göra”. Trump träffade också företagare som drabbats svårt av upploppen i staden och fått sina lokaler nedbrända och plundrade under protesterna.

Trump sa också att han hade varit i kontakt med en pastor som representerade familjen Blake och sa att han kände empati för det som Jacob Blake råkat för och att han förstått att hans mamma är en ”väldigt fin kvinna”.