Polisen ryter ifrån mot ”dick pics”

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen i Skärholmen ryter ifrån mot sexuella ofredanden på nätet och blottning, mer specifikt mot ”dick pics”.

”En vacker dag så hamnar bilderna på storskärm hos oss på Polisen” skriver de på Facebook.

”Dick pics. Kan vi prata om det?” Så inleder Polisen i Skärholmen sitt Facebookinlägg som de delat under torsdagen.

Att skicka en oönskad ”dick pic”, med andra ord en bild på sin penis, kan vara ett brott. Trots det har anmälningar om sexuella ofredanden via internet, som rör gärningspersoner som skickar bilder eller filmklipp av sitt kön, ökat kraftigt de senaste åren.

Nu ryter polisen i Skärholmen ifrån mot personer som fortsätter envisas med att skicka oönskade bilder på sina penisar.

Det är både oförskämt och olagligt att visa sitt könsorgan till främmande människor på stan. Lika oförskämt och olagligt är det att skicka bilder på sitt könsorgan till människor som inte bett om det, på internet. Till er killar som tycker det är helt normalt att skicka dick pics till de ni raggar på, en vacker dag så hamnar bilderna på storskärm hos oss på Polisen. Nej, jag tar tillbaka det där (”en vacker dag”), det finns inget vackert alls med detta, faktiskt” skriver polisen på sin Facebooksida.

Hyllas av följarna

Hittills har inlägget fått över 1 000 gillamarkeringar och i kommentarsfältet är det många följare som tackar polisen för att ha tagit upp frågan om sexuella trakasserier på nätet.

”Tack för att ni uppmärksammar och tar det på sådant stort allvar” skriver en följare. En annan skriver ”Tack! Äntligen någon som förstår hur det känns att få såna bilder”.

Och polisen själva, har minst sagt fått nog av penisbilder.

Vi är ganska trötta på att behöva se era dick pics - och kan vi så kommer vi definitivt se till att ni lagförs för detta. Alla lämnar spår på internet. För er som inte tänkt på att era bilder faktiskt kan väcka obehag hos folk; ni har ingen aning om vad den personen ni skickar till har varit med om förut. Men nej, det finns faktiskt ingen ursäkt för sådant beteende, oavsett vad ni tänkt. Skärpning, killar (och ja, jag skriver killar eftersom det nästan uteslutande handlar om manliga gärningspersoner i dessa fall)”.

Publicerad:

LÄS VIDARE