Man dödad i skottlossning i Rinkeby

TT

Publicerad 2020-08-13

Polis kallades strax efter klockan sex på torsdagskvällen till Rinkeby i västra Stockholm, efter samtal om att en person blivit skjuten.

En man i 20-årsåldern har skjutit till döds i Rinkeby i västra Stockholm under torsdagskvällen.

Polisen kallades till platsen strax efter klockan sex efter samtal om att en person blivit skjuten.

När polisen kom dit hittades en skottskadad man som först fick vård på plats och sedan fördes till sjukhus i ambulans. Vid klockan åtta på kvällen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Under kvällen har en stor polisinsats med flera enheter pågått i Rinkeby. Ingen har ännu gripits för mordet.

– Vi har fortfarande en stor pågående insats där vi jobbar med att samla in information, prata med vittnen och jobbar för att gripa den eller dem bakom mordet. Vi jobbar med oförminskad styrka, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till TT vid 21-tiden.

Enligt vittnen lämnade minst en person brottsplatsen på motorcykel i samband med skottlossningen. Polisen har inlett en så kallad särskild händelse med anledning av dödsskjutningen, för att kunna frigöra resurser under insatsen.

– Vi har många resurser inkopplade, med flera olika kompetenser, säger Anna Westberg.

Under 2020 har hittills 10 personer skjutits ihjäl i polisregion Stockholm, enligt polisen. Elva bekräftade skottlossningar har ägt rum i lokalpolisområde Rinkeby under året. I dem har två skadats och två avlidit.

Under 2019 sköts 17 människor ihjäl i regionen.

Följ ämnen i artikeln