Vättern

Två döda efter misstänkt gasolycka på båt

Av: 

Karl Enn Henricsson

Andreas Ekström

NYHETER

En man och en kvinna har hittats döda på en båt i norra Vättern.

Enligt polisen verkar det röra sig om en gasolycka.

– Tekniker är på plats tillsammans med patruller för att utreda det här, säger Jan Matern, vakthavande befäl på polisen region Bergslagen.

Larmet inkom strax efter klockan två på söndagseftermiddagen.

– Det var en allvarlig händelse som hade skett i en båt, som låg förtöjd vid en ö, strax utanför Olshammar, som jag förstått det rätt, sa Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, då.

Enligt SOS alarm rör det sig om ett misstänkt gasolläckage.

– Det senaste jag hörde var att det kan handla om ett gasolläckage, säger Helen Wickberg, teamledare på SOS alarm.

Under kvällen bekräftade polisen att två personer, en 24-årig man och en 35-årig kvinna, hittats döda på båten. Båda är hemmahörande i Örebro län och deras anhöriga är underrättade, meddelar polisen.

Tekniker är på plats för att utreda den misstänkta gasolyckan. Man har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död. Ingen är misstänkt i nuläget.

– Anledningen till att vi har inlett en förundersökning är för att kunna genomföra utredningstekniska åtgärder som obduktion, ingen är misstänkt just nu. Initialt verkar det röra sig om en gasolycka, men det är något som ska utredas, säger Jan Matern.

Aftonbladets fotograf, Christian Vargahed, var på plats utanför Olshammar.

– När jag kom hit var det ambulanser, tre polisbilar och en första insatsperson från räddningstjänsten. Sedan kom sjöräddningen och hämtade upp blåljuspersonal och körde ut till ön. Efter typ en halvtimme kom de tillbaka och satte sjukvårdspersonalen i land. Men här på plats är det lugnt, folk arbetar med sina båtar, en del äter glass.

Ett vittne som Christian Vargahed har talat med säger att han låg och slumrade i sin båt när han märkte att det hade hänt något.

– Jag vaknade av att vågorna slog mot båten och gick upp och tittade, då såg jag att sjöräddningen lämnade i full fart, säger vittnet till Aftonbladets fotograf.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – köp nu!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Vättern

LÄS VIDARE

Boende om båtolyckan: ”Sorgligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Vättern

Båtar

AB Voice