Polisen har spärrat av delar av Kastrup

Publicerad 2017-09-12

Tidigare spärrades delar av Kastrups flygplats av för att polisen skulle undersöka en misstänkt väska.

Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet ska det ha rört sig om ett misstänkt bombhot.

Vid halv tio-tiden på morgonen öppnades den tidigare stängda terminal två återigen för trafik. Föremålet som hittades var ofarligt.

Polisen säger till tidningen BT att de kommer att komma med mer information så fort de har fått mer klarhet i situationen på Kastrup.

Enligt Fredrik Henriksson på SAS presstjänst, går flygen som vanligt från flygplatsen. Dock finns det risk för förseningar på upp till 20 minuter, skriver TT.

– Vi har bara fått information om att det inte går att checka in i terminal två på Kastrup, men flygen går som vanligt, säger Fredrik Henriksson.

Kastrups flygplats uppger på Twitter att terminalen har spärrats av för att polisen undersöker en misstänkt väska.

Enligt BT jobbar polisens bombgrupp på plats just nu och även en bombrobot har synts på plats.

Köpenhamnspolisen skriver på Twitter att de utreder det misstänkta fyndet på flygplatsen och att de kommer att komma med ny information så fort föremålet har undersökts.

Enligt Kastrups presstjänst öppnades de tidigare avspärrade delarna av flygplatsen åter för trafik. Dock ville de inte kommentera den misstänkta väskan utan hänvisade till polisen.

Enligt Henrik Møller Jakobsen hos polisen i Köpenhamn, är terminal två återigen öppen för trafik men polisen är kvar på plats.

– Utredningen är inte klar än, så vi kan inte säga något om innehållet i väskan. Men vi bedömer att det inte är någon fara för passagerare att befinna sig på terminal två, säger Henrik Møller Jakobsen.

Är ni kvar på plats?

– Vi är kvar och fortsätter utredningen.

Kastrups terminal 2 avspärrad när misstänkt bagage undersöks. Folk trängs i terminal 3 som fortfarande är öppen.

Följ ämnen i artikeln