Fullt utvecklad villabrand nära Drottningholms slott

Vittnet: ”Hela himlen brinner”

Uppdaterad 2021-04-26 | Publicerad 2021-04-23

En massiv brand rasade under fredagskvällen i en stor villa i närheten av Drottningholms slott på Lovön utanför Stockholm.

En stor insats drogs igång, men släckningsförsöken var förgäves och räddningstjänsten fick snabbt inrikta arbetet på att förhindra spridning.

– Det är som att hela himlen brinner. Hela huset står i lågor, sa ett vittne.

Branden bröt ut strax före klockan 22.

– Det är en fullt utvecklad brand i en äldre tvåplansvilla på 500 kvadratmeter med olika huskroppar. Hela huset är övertänt och det är väldigt höga lågor, sa Roger Magnusson, operativ chef på räddningstjänsten.

En massiv brand rasar i en stor villa i närheten av Drottningholms slott på Ekerö.

Som mest deltog 25 brandmän från fyra olika stationer i arbetet.

– Eftersom huset är så stort blir det stor strålningsvärme. Vi riktar hela insatsen på att försöka freda byggnader runt omkring. I nuläget har vi inte evakuerat några intilliggande bostäder, sa Roger Magnusson före midnatt.

Vittne: ”Det är så sorgligt”

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

– Fastigheten ska ha varit obebodd vid tillfället, så enligt de uppgifter vi fått ska ingen vara kvar där inne, sa Roger Magnusson.

Branden syntes på flera kilometers håll.

Branden syntes på flera kilometers avstånd.

– Det är massor av brandbilar och polisbilar på plats och nu börjar det komma helikoptrar också. Det är en jättebrand. Hela himlen brinner. Det är så sorgligt, det är ett så fint hus som brinner ner, sa ett vittne.

Den eldhärjade villan ligger ett par hundra meter från Drottningholms slott där kungaparet bor. Hovet meddelar att kungen och drottningen befinner sig i sin bostad på slottet.

Vid 02-tiden under natten mot lördagen hade räddningstjänsten börjat trappa ner insatsen. Villan får brinna ner till grunden under kontrollerade former.

– Cirka tio man är kvar. Vi stannar kvar och bevakar under natten och delar av dagen så att det inte ska bli någon spridning, sa Roger Magnusson.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden, uppger polisen.


14 miljoner i jackpott: ”Heta skrällar på Stryktipset” – följ expertens
system

Följ ämnen i artikeln