Festen kom av sig - smittan ökar i USA

DAILY Med Emelie Svensson från New York

Publicerad 2021-09-02

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Smittan ökar i USA igen. Över 100 000 vårdas nu på sjukhus för covid-19, vilket är den högsta siffran på flera månader. Det är deltavarianten som nu tagit ett grepp om landet och främst så ökar smittan i de södra delarna.

Så här långt har över 640 000 dött till följd av covid och Anthony Fauci, USA:s motsvarighet till Anders Tegnell, förutspår att ytterligare över 100 000 kan komma att dö innan året är slut - men att det kan förhindras om folk vaccinerar sig.

USA var snabba i början med att vaccinera och hittills så har runt 60 procent av befolkningen i landet fått en första dos. Men nu så verkar det som att viljan att vaccinera sig avtar hos befolkningen, samtidigt som smittan ökar.

Varför ökar smittan just nu? Hur mycket har vaccinmotståndarna påverkat läget i landet? Vad måste göras för att få stopp på smittspridningen? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Emelie Svensson, korrespondent i USA.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily