Camillas hästar terroriserades av person med raketer

Uppdaterad 2018-01-04 | Publicerad 2018-01-03

Camilla Gunnarsson var på väg att hämta in sina hästar på nyårsdagen när en bilist med flit började skjuta raketer rakt in i hästhagen.
Nu vill hon få reda på vem som ligger bakom dådet.
– Man blev ju livrädd. Det är en sinnessjuk människa, säger Camilla.

Vid 22-tiden på nyårsdagen var Camilla Gunnarsson, från Utvängstorp i Mullsjö kommun i Västergötland, tillsammans med sin dotter på väg till hagen för att ta in familjens hästar. Plötsligt kom en bil körande på vägen och med flit kastade någon in brinnande raketer i hästhagen, vilket Jönköpings-Posten rapporterat om.

”Nu är det kört”

En av hästarna blev så rädd att den hoppade över staketet runt hagen.

– Min tös springer iväg och får tag i hästen, berättar Camilla.

När Camilla fått in hästen i stallet ser hon hur bilen kör vidare och skjuter in ytterligare en raket i hagen, precis där den 15-åriga dottern då stod med en annan häst.

– Jag tänkte att nu är det kört, säger hon.

Camilla föder upp svenska halvblod, som är stora hästar – om de grips av panik kan det få förödande konsekvenser.

– Jag är van och har hållit på med hästar i 47 år, men det här var riktigt otäckt när de är så här skrämda.

Lyckligtvis klarade sig hästen som hoppade över staketet utan skador. Värre är det för en av de andra hästarna som på tisdagen fortfarande inte mådde bra efter händelsen.

– Hon är stressad och vill inte äta.

”En sinnessjuk människa”

Trots att det var mörkt ute och att det finns få signalement har Camilla Gunnarsson polisanmält händelsen och hoppas få reda på vem som ligger bakom dådet.

– Man blev ju livrädd. Det är en sinnesjuk människa, de har ingen medkänsla, säger hon.

Nu hoppas hon att problemet ska upphöra i framtiden.

– Jag hoppas på ett förbud mot alla raketer. Det är det jag skulle önska, absolut. Det här är vidrigt vid nyår, påsk och valborg när de ska skjuta. Jag har till och med en skotträdd hund så jag tänker på dessa stackars djur som får lida så.

Flera tidningar har rapporterat om andra djurägare som varit tvungna att avliva sina djur efter att de blivit skrämda av fyrverkerier. Enligt Camilla var det ren tur att det ändå gick så bra som det gick för hennes hästar.

– Jag lider med de som har förlorat sina djur i detta, säger hon.