Lurade VW-kunder kan få tillbaka pengar

Publicerad 2015-11-07

Amerikanska Volkswagen-kunder som lurats i företagets utsläpps-härva kan få tillbaka upp emot 10 000 kronor uppger Expressen.

Efter det stora avslöjandet om att det tyska bilmärket Volkswagen utrustat sina dieseldrivna bilar med en mjukvara som manipulerar utsläppen i testläge har företaget haft stora problem med att återfå förtroendet. Framförallt hos de amerikanska kunderna.

Och inte blev det bättre när det nyligen avslöjades att samma sak skett även i större motormodeller som finns i bilar av märket Volkswagen, Audi och Porsche.

Kan få 10 000 i ersättning

Men nu kan drabbade Volkswagen-ägare få upprättelse. Enligt en källa till bilsajten thetruthaboutcars.com kommer Volkswagen den 9 november att presentera en ersättningsplan för sina amerikanska kunder. Sammanlagt kommer de som drabbats av skandalen få 500 dollar, runt 4 300 kronor som de fritt får spendera.

Obekräftade uppgifter

Ytterligare en summa på mellan 500-750 dollar, som avgörs utifrån vilken bilmodell man har, kommer att betalas ut till de drabbade kunderna. Dessa pengar kommer dock bara kunna användas hos någon av de amerikanska Volkswagenhandlarna.

Enligt Expressen har uppgifterna inte bekräftats av Volkswagen själva och det finns heller ingen information om ersättning för de europeiska kunderna.

Följ ämnen i artikeln