Publicerad:
Uppdaterad:

Man hittad död efter tre år – radion var fortfarande på

Av: Jasmin Lindberg

Publicerad:
Uppdaterad:

En död man hittades på måndagen i en lägenhet på Södermalm.

Mannen var i 80-årsåldern och har enligt polisen legat död i sin lägenhet i över tre år.

– Det är uppenbarligen ingen som har saknat honom, säger Viktor Adolphson, polisinspektör i Stockholm.

En man i 80-årsåldern hittades död efter tre och ett halvt år i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Polispatrullen fann honom i hans lägenhet vid 17-tiden på måndagen. När polispatrullen kom in till lägenheten möttes de av en stor hög post. Inne i lägenheten lyste också en lampa och radion var fortfarande var på.

– Svårt att veta varför inget anmält detta tidigare. Det uppenbarligen ingen som har ringt och saknat honom, säger Viktor Adolphson från Södermalmspolisen.

1 av 2 | Foto: Twitter
Viktor Adolphson, polisinspektör, Södermalmspolisen.

”Man kan alltid ringa oss”

Efter händelsen delade Adolphson ett inlägg på Twitter där han skriver:

Igår hittade polispatrull en avliden man i en lägenhet. Att döma av post och tidningar hade han legat död i över tre år. Saknad av ingen, fram tills nu då hyran inte längre kom via autogiro.”

Till en början trodde polisen att misstankarna väcktes efter att den avlidne mannens autogiro slutat betala hyran. Senare visade det sig dock att en granne larmat hyresvärden efter att mannen inte synts till på flera år.

– Jag tycker inte i ett modernt samhälle att man ska kunna ligga död i tre år innan någon reagerar, säger Viktor Adolphson.

Liknande fall har inträffat tidigare, men det är inte så vanligt.

– Det säger en hel del om samhället. Att man kan gå så under radarn och inte ha någon som undrar var man är. Och att man är så ensam, säger Adolphson.

– Men vi vet ju som poliser att det finns många som är ensamma där ute.

Till den som misstänker något, eller kanske inte sett sin granne på ett bra tag – vänta inte med att göra något, uppmanar polisen.

– Man kan alltid ringa oss om man tror att något har hänt. Och det gör många också vilket är bra, säger Viktor Adolphson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN