Polisen går ut med namn och bild på försvunne Deniz

Publicerad 2020-11-22

Officeren Deniz Arda, 31, är fortfarande försvunnen.

Polisen går nu ut med namn och bild i hopp om att kunna leda insatsen framåt.

– Vi har inte hittat något som begränsar sökområdet, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den väldekorerade yrkesmilitären och officeren Deniz Arda, 31, har varit försvunnen i elva dagar nu.

En enorm sökinsats pågår i området kring Hellasgården i Stockholm och efter Sörmlandsleden. Omkring 400 människor, de flesta militärer, deltar just nu helt frivilligt i insatsen.

Deniz Arda.

Inga spår

Polisen har varit inblandade i händelsen under veckan men deras arbete har främst bestått av vad de kallar för inre spaning.

– Vi har försökt få fram information som begränsar sökområdet på något sätt. Men hittills har vi inte lyckats göra det, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Han säger att den enda uppgiften om vart Deniz ska befinna sig är att han har skrivit till en bekant att han skulle ut och springa längs Sörmlandsleden under dagen han försvann.

Enormt sökområde

Sörmlandsleden består av cirka 100 mil av preparerade vandringsleder som sträcker sig från Nacka i Stockholm till Nynäshamn.

– Det är ett enormt sökområde, säger Ola Österling.

Han säger att polisen under lördagen och söndagen har bistått med att söka av området med helikopter. Men arbetet har inte burit frukt trots den enorma insatsen.

– Jag har inga uppgifter på att han ska vara hittad, säger Ola Österling under söndagseftermiddagen.

Vädjar om tips

Polisen skriver att man ska höra av sig till dem på 114 14 om man har sett Deniz dagen han försvann. Man ska också höra av sig till dem om man har någon annan information kring försvinnandet.

De skriver också att Missing people har en sökinsats där man kan ansluta för att delta i sökandet eller få uppdaterad information kring händelsen.

Under söndagen fortsatte sökandet efter försvunne Deniz.