Stor vattenläcka i Uppsala – korsning översvämmad

Uppdaterad 2021-04-06 | Publicerad 2021-04-03

En större vattenledning sprang läck under morgonen och vatten sprutade upp ur gatan.

Korsningen Tycho Hedéns väg/Hjalmar Brantingsgatan blev helt översvämmad.

Vid 05.00-tiden i på påskaftonsmorgonen möttes boende i Uppsala av att Tycho Hedéns väg var översvämmad och att vatten sprutade upp från gatan.

Bilder från platsen visade hur hela korsningen Korsningen Tycho Hedéns väg/Hjalmar Brantingsgatan var översvämmad och hur en bil på något sätt hamnade på sidan i närheten av där vattnet sköt upp genom asfalten.

– Det är en större vattenläcka som har inträffat i en större vattenledning. Vi är där och undersöker och stänger av. Förhoppningsvis kommer boende i området inte bli av med sitt vatten, säger Jonathan Sohl, presstalesperson på Uppsalavatten.

Både räddningstjänsten och polisen har blivit larmade om översvämningen.

– Vi är där och dirigerar trafiken och ser till att ingen hamnar i vattnet. Vi är medvetna om den här bilen som har hamnat på sidan men jag vet faktiskt inte hur det har gått till, säger Per Bjurström, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Vid 07.40 meddelade Uppsalavatten att läckan var åtgärdad.

– Vi har kunnat stänga av röret som läckte så det kommer inte ut något vatten längre. Det har runnit ut ganska mycket jordmassor på vägen. Det är något som trafikkontoret ska hantera under morgonen, säger Jonathan Sohl.

Inga hushåll kommer bli utan vatten och inga hushåll har blivit översvämmade.

– Eventuellt kan några garage ha blivit vattenskadade men det är något som kommer undersökas, säger Jonathan Sohl.


11 miljoner i jackpott på Stryktipset – följ expertens system
här