Coronapandemin

250 passagerare har coronasymptom

Av: 

TT

NYHETER

Omkring 250 kryssningsfartygspassagerare som insjuknat med luftvägssymtom, som kan vara tecken på covid-19, får inte kliva i land i Fremantle i australiska delstaten Western Australia.

Ombord på fartyget MSC Magnifica finns 1 700 passagerare. Fartyget var tänkt att anlända Fremantle på måndagen eller tisdagen för att tanka innan vidare färd till Dubai.

– Jag kommer inte att tillåta vad som händer i Sydney att hända här. Vi kommer inte att tillåta passagerare eller besättning att gå på gatorna, säger delstatens premiärminister Mark McGowan enligt ABC News.

McGowan syftar på de 2 700 passagerarna vid fartyget Ruby Princess, som tilläts kliva i land i Sydney förra veckan, där fler än 40 personer nu bekräftats smittade.

Enligt McGowan är alla passagerare ombord på MSC Magnifica från utlandet, bland annat Tyskland, Frankrike och Italien. Han har pratat med landets premiärminister Scott Morrison om hur situationen ska hanteras.

– Självklart, om människor är kritiskt sjuka och riskerar att dö så behöver vi se efter vilken typ av medicinskt stöd vi kan ge, säger McGowan enligt WA Today.

Bland alternativen finns att ta hjälp av försvarsmakten, att ta iland de sjukaste för vård på sjukhus, eller att erbjuda vård ombord på fartyget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Beställ test och få svar enkelt här.

Werlabs

Publisert:

LÄS VIDARE

Grafik visar: Så sprids smittan i det dolda

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Australien

Scott Morrison

Sydney

Kryssningar

Coronaviruset