Centerpartiet räddar Strandhäll

Av: Andreas Ekström, Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll kommer inte att fällas i tisdagens omröstning i riksdagen.

Enligt TT står det klart att Centerpartiet, vars röster är avgörande, beslutat att inte fälla statsrådet.

Enligt SvD råder det stor enighet kring beslutet att behålla Annika Strandhäll (S). Beslutet ska ha tagits över ett telefonmöte under måndagskvällen.

Bakgrunden är den misstroendeförklaring som Moderaterna lämnat in och handlar om hur har hon agerade i samband med att Försäkringskassans förra generaldirektör Ann-Marie Begler petades från sin post.

På tisdag klockan 12 hålls omröstning i riksdagen för att besluta om socialförsäkringsministerns framtid. För att Annika Strandhäll (S) ska fällas krävs att Centerpartiet utöver M, SD, KD och L röstar för en fällning – vilket då inte kommer att ske.

Blandade reaktioner

Den förre Eurovisionvinnaren och numera tillfällig EU-parlamentarikern, Richard Herrey (M) reagerar på Twitter över meddelandet:

”Stämmer uppgifterna så är det ju ingen överraskning. C är ju numera stödparti till S-regeringen och @annielööf ville ju till varje pris inte ge väljarna detta enkla besked innan valet”.

Inte heller Benjamin Dousa, ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, förvånas över beskedet, utan twittrar ironiskt om hur Lööf räddar Strandhäll.

Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) twittrade i sin tur en uppmaning om uppbackning.

Aftonbladet har under måndagen sökt alla i Centerpartiets riksdagsgrupp, ingen har velat uttala sig.

Annika Strandhäll.
Foto: LOTTE FERNVALL
Annika Strandhäll.
Publicerad:

LÄS VIDARE