Åtalas för strypgrepp på sin syster

Publicerad 2020-08-04

Den 30-årige brodern ska ha tagit strypgrepp om sin systers hals när hon var i telefon med larmcentralen som spelade in samtalet.

Nu åtalas han vid Malmö tingsrätt för misshandel och övergrepp i rättssak, vilket han förnekar.

Mannen ska ha förstört porttelefonen för att hindra sin syster från att släppa in polisen i lägenheten.

Systern hann prata till punkt och svara på frågor i början av samtalet med larmcentralen. Hon berättade då att hennes 30-årige bror var drogpåverkad, betedde sig livsfarligt och hade hotat henne med kniv. I slutet av samtalt då polisen var på väg in i lägenheten var dock hennes ord ofta ohörbara och skrik och pip registrerades på tråden.

Hennes bror ska då med våld ha angripit henne genom att greppa henne om halsen, så att hon fick blodvite och smärta, för att dra bort henne från porttelefonen och hindra henne från att släppa in polisen, står att läsa i åtalet. Porttelefonen ska han även ha slagit sönder.

Knivhotade sin pappa

Utöver misshandel och övergrepp i rättssak, vilket han förnekar, åtalas han även för olaga hot vid samma tillfälle, i slutet av januari i år. Enligt åtalet gav han sig inte bara på sin syster, utan även sin pappa som han ska ha riktat en kniv mot och hotat att skada.

Mannen åtalas även vid Malmö tingsrätt för rån och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål vid ett annat tillfälle, i mitten av juni. Han erkänner den andra åtalspunken, men inte den första.

Kniven som den åtalade ska ha hotat sin pappa med.

Följ ämnen i artikeln