Lika mycket folk på Lilla torg som före corona

Publicerad:
Uppdaterad:
Fullt med folk på Lilla torg enligt mobiloperatören Tres mätning.
Foto: Johan Nilsson/TT
Fullt med folk på Lilla torg enligt mobiloperatören Tres mätning.

NYHETER

Mobiltrafiken ökar på Lilla torg kvällstid.

En indikation på att besökarna blir allt fler.

– Vi behöver inte gå ut och stävja det men måste ha koll på det, säger Simon Chrisander (L), kommunalråd för miljö och stadsbyggnad.

Mobiloperatören Tre gör varje vecka en jobb- och nöjesindikator, där de mäter mobiltrafiken i sitt nät.

På Lilla torg i Malmö har mobiltrafiken kvällstid ökat med 21 procent under den senaste tvåveckorsperioden. Ett index på 100 visar på normaltrafiken före coronautbrottet.

I förra veckan hade mobiltrafiken på Lilla torg ett index på 96 klockan 20–21 på kvällarna - vilket är den högsta siffran sedan pandemin bröt ut i Sverige.

”Trenden förstärktes ytterligare”

– Vi har sett en tydlig ökning av mobiltrafiken i storstädernas nöjeskvarter de senaste veckorna. Trenden förstärktes ytterligare förra veckan och man kan anta att det är det fina vädret som bidrar, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör på Tre Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt mobiloperatören mäter de mobildatan för att se hur mycket människor som rör sig i storstädernas nöjesstråk på kvällstid.

Malmö stad följer i sin tur besöksutvecklingen noggrant.

Foto: Liberalerna
Simon Chrisander (L) ser inga problem med besöksantalet, så länge det inte leder till trängsel.

Trångt och kontroller

– Jag kan bara säga att från vår synvinkel måste vi ha full koll på det. Får vi indikationer på att det är trångt och så här måste vi ta det på allvar och verkligen se till att vi utför våra kontroller på ett bra sätt, säger Simon Chrisander (L), kommunalråd för miljö och stadsbyggnad.

Även han pekar på vädret som den troliga orsaken till att allt fler söker sig till Lilla torg kvällstid men menar också att uteserveringarnas öppnande har lett till att krogbesökarna inte är lika koncentrerade till ett fåtal ställen på torget.

Bilden är helt enkelt att en större andel av torget används nu.

”Inga problem”

– Alla verksamheter har mer att göra men förhoppningsvis kan de ändå följa alla riktlinjer och regler som finns. Men jag skulle inte nödvändigtvis säga att det är allvarligt, då jag antar att alla uteserveringar har ett bra flöde med folk nu, säger Simon Chrisander.

Att fler lockas till Lilla torg på kvällarna behöver inte heller innebära några extra åtgärder från kommunens sida.

– Jag ser inte att vi ska göra det utan jag anser att vi måste vara ute, hålla koll på verksamheterna och fullfölja vårt uppdrag. Se till att de följer de riktlinjer och regler som finns. Gör de det är det inga problem från vår sida men vi måste ha koll på det.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE