Joakim friade med ett hjärta av höbalar

Jessica: ”Oerhört rörd”

Publicerad 2020-05-21

Först lurade han med henne på en flygtur. Sedan kunde ett stort hjärta av höbalar skymtas vid horisonten. Då förstod Jessica Jönsson vad det handlade om.

– Han är väldigt spontan, säger hon om blivande maken Joakim Olsson.

I åtta månader har Joakim Olsson, utanför Lund, planerat frieriet. Han började med att ordna fram rosa ensilageplast och fick hjälp av en vän att pressa höbalarna. Sedan dess har de fått stå ute på Kabusagården och vänta på rätt tid, rapporterar TV4:s ”Efter fem”.

– Varför inte göra ett stort hjärta av balarna och sedan flyga över, tänkte jag, säger Joakim Olsson till Aftonbladet.

Här ställs balarna i hjärt-formationen.

Flygklubben fick en ”avbokning”

Det stora kruxet var att få med flickvännen Jessica Jönsson på resan. Ingen av dem är engagerade i flygklubben och att flyga hör inte till deras vardag. Men Joakim fick det att verka normalt genom att flera gånger under veckan påtala att han ”var sugen på att testa en flygtur”.

– Han är väldigt spontan och på fredagen kom han hem och sa att de hade ringt från flygklubben och fått en avbokning. Han sa att han hade bokat den, säger Jessica.

Men någon avbokning handlade det inte om. Joakim hade hyrt flygplan och pilot.

Hon sa ja!

Planet lyfte i Eslöv och flög längs kusten förbi Barsebäck och Höllviken och sedan hela vägen till Ystad. På långt håll fick Jessica syn på det omkring 70 meter stora hjärtat på marken.

– Det var inte tänkt att hon skulle få syn på hjärtat så tidigt. Då fick jag ta upp ringen och fråga direkt, säger Joakim.

Så här såg det ut från flygplanet.

”Oerhört rörd”

Och det var först när han började gräva i fickan som Jessica förstod att något stort var på gång.

– Jag blev väldigt överväldigad, jätteglad och oerhört rörd. Jag är jättelycklig över att ha honom, säger Jessica.

Det var mycket som behövde fungera för att ro det perfekta frieriet i land. Fri sikt, solsken, blommande raps och en ledig dag för Jessica. Men allt klaffade, och som ni förstår blev det ett ja.

– Det känns väldigt, väldigt bra, säger Joakim.

Följ ämnen i artikeln