”Falska” banktjänstemän lurade äldre på bankkort 

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

NYHETER

Två äldre kvinnor blev lurade i helgen av personer som utgav sig för att komma från banken och polisen, skriver polisen på sin hemsida.

Båda kvinnorna blev först uppringda av ”falska” banktjänstemän och fick sedan besök av ”falska” poliser i sina hem i Knivsta, uppger polisen.

Den ena kvinnan som är i 95-årsåldern fick höra av en kvinnlig ”banktjänsteman” att någon försökt göra ett större uttag från hennes bankkonto och att en polisman skulle plocka upp hennes bankkort inom kort. Vilket en man sedan gjorde. Med stor sannolikhet har pengar sedan försvunnit från kontot, befarar polisen som skrivit en anmälan om bedrägeri och föregivande av allmän ställning. 

Den andra kvinnan som är i 90-årsåldern fick höra att hon fått ett lån beviljat, av en ”banktjänsteman”. När hon nekat till det så berättade mannen att en polis skulle komma förbi med en blankett som hon behöver fylla i för att en utredning ska fortgå. När en man sedan dök upp så fyllde hon i blanketten och lämnade ifrån sig sitt bankkort. Det är dock oklart om hon blev av med några pengar i samband med händelsen, enligt polisen som skrivit en anmälan om försök till bedrägeri alternativ bedrägeri och en anmälan om föregivande av allmän ställning. 

Publicerad:

LÄS VIDARE