Trumps svärson: ”Erkänn dig besegrad”

Publicerad 2020-11-08

Donald Trump har ännu inte erkänt sitt nederlag i presidentvalet.

Enligt honom är valutgången ”långt från över”.

Trumps svärson och nära rådgivare Jared Kushner ska dock ha bett honom erkänna sig besegrad, enligt uppgifter till CNN.

Under lördagseftermiddagen svensk tid utropade flera stora mediebolag demokraternas Joe Biden till vinnare i valet och därmed USA:s 46:e president.

Biden höll inatt sitt segertal tillsammans med nyblivna vicepresidenten Kamala Harris som blir historisk som den första kvinnliga och svarta vicepresidenten i USA.

Samtidigt var Donald Trump snabb med att uttala sig om att utgången av valet är ”långt från över” och menar att Biden ”skyndar sig med att falskt posera som vinnare”.

Donald Trump med svärsonen Jared Kushner.

Svärsonen: Erkänn valutgången

Nu ska Trumps svärson och nära rådgivare Jared Kushner, som är gift med Ivanka Trump, ha pratat med honom och bett honom att erkänna sitt nederlag, uppger flera källor till CNN.

– Jag kommer inte att vila förrän det amerikanska folket fått den ärliga rösträkningen det förtjänar och som demokratin kräver, har Trump sagt i ett uttalande.

Donald Trump har tidigare uppgett att att det förekommit valfusk, utan att ha lagt fram konkreta belägg för sitt uttalande. Han kommer att ta till rättsliga åtgärder och se till att röster räknas om på nytt.

Men enligt källor till Fox News ska Trump vara redo att erkänna sin förlust om han misslyckas med de juridiska processerna. Även källor inifrån Vita huset uppger för AP att Donald Trump förbereder ett erkännande av valutgången.

Ingen kommunikation mellan kampanjerna

Under lördagskvällen meddelade Biden-Harris kampanjchef Kate Bedingfield att det inte förekommit någon kommunikation mellan presidentkandidaternas kampanjer efter att Biden utropats till segrare.

ANNONS