60-talshus toppar klicktoppen i Uppsala

Publicerad 2020-12-28

Förra veckan spanade många efter hus från 60- eller 70-talet i Uppsala.

Bara ett av de fem mest klickade husen är äldre.

Norby, Uppsala.

1. Norby, Uppsala

Pris: 6 995 000 kronor. Antal klick: 3 204. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den mest klickade bostaden ligger intill Hågadalen, sex kilometer söder om centrala Uppsala. Huset byggdes 1965 och är på 154 kvadratmeter. På entréplan finns tre sovrum, vardagsrum, kök, matsal och badrum. I källaren, som också sträcker sig över 154 kvadratmeter, finns bland annat en gillestuga, ett extra rum, tvättstuga och flera förvaringsutrymmen.

Uppsävja, Uppsala.

2. Uppsävja, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 2 715. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden hittar vi i närheten av Bergsbrunnaparken och Lunsenskogen, ungefär sex kilometer söder om centrala Uppsala. Huset som uppfördes 1977 av nuvarande ägare är på 122 kvadratmeter, med en nästan lika stor biarea. Entréplan rymmer fyra sovrum, kök med matplats, vardagsrum, badrum och tvättstuga. I källaren finns bastu, badrum, allrum och förvaringsrum.

Gamla Gottsunda, Uppsala.

3. Gamla Gottsunda, Uppsala

Pris: Pris saknas. Antal klick: 2 260. Mäklare: Mäklarhuset.

Den tredje mest klickade bostaden ligger i närheten av Hågadalen, ungefär sju kilometer söder om centrala Uppsala. På tomten som sträcker sig över 784 kvadratmeter ryms två bostadshus. Ett av dem byggdes i början av 1900-talet, det andra på 40-talet. Det äldre huset som byggts ut flera gånger är numera på 136 kvadratmeter, fördelat på två plan. På entréplan finns kök med matplats, vardagsrum med kakelugn som inte är i funktion, ett musikrum och wc med tvättstuga. En trappa upp finns ett allrum, badrum, sovrum och två sovkabysser. Det yngre huset, som tidigare använts som butikslokal, är på 45 kvadratmeter och rymmer ett rum, bastu, badrum och kök med bevarad originalinredningen. På tomten finns också ett garage.

Inninge, Uppsala.

4. Inninge, Uppsala

Pris: 3 250 000 kronor. Antal klick: 1 863. Mäklare: Stad & Land.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger kvar på klicktoppen för fjärde veckan i rad. Förra gången var den den tredje mest klickade. Vi hittar den en bit utanför stan, intill en beteshage, åtta kilometer utanför Alunda öster om centrala Uppsala. Huset som är från 1975 har ett plan och sträcker sig över 184 kvadratmeter. Det rymmer fem sovrum, kök med matplats, badrum och ett vardagsrum med öppen spis. På tomten, som är på 5 618 kvadratmeter, finns också ett dubbelgarage, gäststuga, förråd och matkällare.

Vårdsätra, Uppsala.

5. Vårdsätra, Uppsala

Pris: 7 495 000 kronor. Antal klick: 1 659. Mäklare: Riksmäklaren.

Den sista bostaden på listan ligger också kvar på klicktoppen från föregående vecka. Vi hittar den åtta kilometer söder om Uppsala, i närheten av Vårdsätraviken. Huset som är från 1975 sträcker sig över 170 kvadratmeter och rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan finns tre sovrum, badrum, toa och kök i öppen planlösning till allrummet. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, ett allrum, gillestuga, toa och bastu.

Följ ämnen i artikeln