Frun ledde in polisen till sovande småbarnspappan

Nya uppgifter om hur den frikyrklige mannen kunde gripas

Av: Erik Melin

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polisen agerade blixtsnabbt efter att frun slagit larm.

På plats i småbarnspappans föräldrars bostad visade hon in patrullen till rummet där han sov med deras barn.

– Man gick in och hämtade honom där han låg, säger en källa med insyn i insatsen.

Småbarnspappan berättade för sin fru att han var den som polisen jagade för två våldtäkter. Frun slog larm till polisen och mannen kunde gripas, i en stad i Mellansverige.

Aftonbladet kan nu avslöja nya detaljer kring hur polisen kunde gripa den misstänkte våldtäktsmannen:

Natten mot lördag ringde frun till polisen och berättade om sin mans erkännande. Uppgifterna fångades upp av Stockholmspolisen och sedan åklagare gett klartecken för ett anhållande kunde en polispatrull i staden där mannen befann sig slå till, mot den bostad där familjen uppehöll sig, enligt Aftonbladets uppgifter:

– Det handlade inte om någon spaning, utan på platsen visade frun in patrullen i huset och sedan in i rummet där han befann sig. Han låg och sov med deras barn, säger en källa.

Den misstänkte mannen.
Den misstänkte mannen.

Niklas Kraft, gruppchef för sexualbrottsgruppen i Stockholm Nord, kan bekräfta att man fick in uppgifter om mannen under natten mot lördagen och att åklagare då tog beslut om att han skulle anhållas i sin frånvaro, varpå polisen kunde genomföra en insats.

– Man går sedan in och griper mannen under lugna och kontrollerade former, säger Niklas Kraft som inte vill ge några ytterligare detaljer kring gripandet.

Foto: PETER WIXTRÖM
Polisen vid brottsplatsen i Täby.

Utreder mannen brett

Småbarnspappan har på ytan levt ett stillsamt familjeliv, och har haft en framträdande roll i en frikyrka. I går häktades han på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och grovt sexuellt ofredande, efter att ha erkänt brotten i förhör med polisen.

– Min klient erkänner de här gärningarna, han tycker att det är skönt att han nu är hos polisen och att dessa sakerna ska få en riktig utredning, sa mannens advokat, Hanna Lindblom, efter häktningsförhandlingarna.

Polisen utreder om småbarnspappan kan kopplas till ytterligare överfall de senaste åren.

– Vi kommer att utreda honom brett. I nuläget finns det inga andra brottsmisstankar, men vi utesluter inget, har Niklas Kraft tidigare sagt.

Mannen kommer enligt sin försvarsadvokat att samarbeta med utredningen.

Gäller det också eventuella händelser utöver de här två som han misstänks för?

– Det gäller de två brottstillfällen han är misstänkt för, säger Hanna Lindblom.

Mannen misstänks för grov våldtäkt och grovt sexuellt ofredande efter två överfall, i juni 2020 i Täby och sommaren 2018 i Uppsala.

I jakten på en gärningsman har polisen tidigare gått ut med både fantombild och en så kallad dna-bild, skapad av ett amerikanskt företag utifrån dna-fynd från brottsplatserna.

Foto: PETER WIXTRÖM
Polisen på plats vid brottsplatsen i Täby.
Publicerad:

LÄS VIDARE