Sekelskifteshus för 11 miljoner toppar klicktoppen i Uppsala

Publicerad 2021-02-01

Den mest klickade bostaden på Hemnet förra veckan är mer än dubbelt så dyr som flera av de andra husen på topp-fem-listan i Uppsala.

Där hittar vi även ett renoverat 1800-talshus med vedeldad badtunna och ett modernt hus med lagunpool på tomten.

Bergsbrunna, Uppsala.

1. Bergsbrunna, Uppsala

Pris: 11 000 000 kronor. Antal klick: 15 568. Mäklare: Kronofogden

Den mest klickade bostaden, ett tvåvåningshus från 1909, ligger tio minuter utanför centrala Uppsala. Villan är på 292 kvadratmeter och rymmer nio rum, varav flera har eldstäder. På entréplan finns kök, två sovrum, badrum och sällskapsytor och på övervåningen fyra sovrum, allrum, två badrum och två balkonger. På vindsvåningen finns ytterligare två rum och på källarplan ett allrum, pannrum, tvättstuga och duschrum med bastu. Huset är i behov av viss renovering. Enligt fastighetsägaren behöver taket läggas om och fukt har noterats i innertaket på vindsplanet. På tomten som sträcker sig över 6 700 kvadratmeter finns även lusthus.

Gunsta, Uppsala.

2. Gunsta, Uppsala

Pris: 3 795 000 kronor. Antal klick: 7 826. Mäklare: Svenska mäklarhuset

Den näst mest klickade bostaden, en 1,5-plansvilla, ligger lantligt, ungefär 20 minuter utanför centrala Uppsala. Huset är ursprungligen från 1819, men har byggts om två gånger, 1997 och 2007. I dag är det på 115 kvadratmeter och rymmer fem rum. På entréplan finns en hall med braskamin, kök, vardagsrum, badrum och två sovrum, varav ett har öppen spis. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, toa och kattvind. På tomten som sträcker sig över drygt 2 000 kvadratmeter finns en vedeldad badtunna, garage med förvaring, carport och en uppfart för flera bilar.

Alunda, Uppsala.

3. Alunda, Uppsala

Pris: 1 825 000 kronor. Antal klick: 7 377. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling

Den tredje mest klickade bostaden, en 1,5 plans-villa, hittar vi på en lummig tomt i Stavby, ungefär åtta kilometer utanför Alunda i norra Uppsala. Villan är från 1955 och är i behov av en ordentlig renovering, bedömer mäklaren. I dag rymmer dess 110 kvadratmeter fyra rum. På entréplan finns kök, badrum, sovrum och vardagsrum med öppen spis. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, toa och två kattvindar. Ett oinrett källarplan erbjuder också ett uthus.

 Börje, Uppsala

4. Börje, Uppsala

Pris: 6 890 000 kronor. Antal klick: 6 386. Mäklare: Widerlöw & Co.

Den fjärde mest klickade bostaden, en modern villa från 2004, toppade den förra klicktoppen. Vi hittar den ungefär tio minuter väster om centrala Uppsala. Huset är på 239 kvadratmeter och rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På entréplan finns bland annat ett kök med matplats för upp till 18 personer, vardagsrum, bibliotek/kontor, sovrum, tvättstuga och badrum, utrustat med både dusch och bubbelbadkar. En våning upp finns ett allrum med ryggåstak och utgång till balkongen, fyra sovrum och badrum. På tomten som är på drygt 2 000 kvadratmeter finns också en lagunpool med stenläggning runt, en inglasad veranda med gasspis, ett dubbelgarage med förrådsdel, ett förråd och pumphus.

Bälinge, Uppsala.

5. Bälinge, Uppsala

Pris: 4 495 000 kronor. Antal klick: 4 768. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Den sista bostaden på listan, en enplansvilla från 2019, ligger lantligt en kvart från centrala Uppsala. Huset är på 116 kvadratmeter och rymmer fem rum: Ett kök, vardagsrum med öppen planlösning mot matrummet, tre sovrum, två badrum och tvättstuga. På tomten finns också ett garage och uppfart med plats för flera bilar.

Följ ämnen i artikeln