Gängtopp ihjälskjuten med flera skott i Haninge

Polisjakt i tågtrafiken i södra Stockholm

Uppdaterad 2022-08-26 | Publicerad 2022-08-25

En man har skjutits till döds med flera skott i Haninge.

Han ska ha träffats i huvudet och varit en högt uppsatt gängman, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi utesluter inte att gärningsmannen färdats med tåg, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Larmet från Haninge i södra Stockholm kom in vid 18.20-tiden.

När polisen anlände till platsen hittades en skottskadad man utomhus. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha blivit skjuten i huvudet.

Senare på torsdagskvällen uppgav polisen att offret, i 25-årsåldern, dött av sina skador efter att ha träffats av flera skott. Hans anhöriga är underrättade.

Den ihjälskjutne var enligt Aftonbladets uppgifter en högt uppsatt i ett kriminellt nätverk och har under en lång tid varit inblandad i en blodig konflikt.

Den skottskadade mannen hittades utomhus i Haninge i södra Stockholm.

Polisen: Söker i banvallar

Gärningsmannen ska ha flytt platsen springandes. I den stora insatsen valde polisen inledningsvis att stoppa pendeltågstrafiken mellan Skogås och Haninge.

– Vi är intresserade över vad som har hänt på banvallarna. Vi utesluter inte att gärningsmannen färdats med pendeltåg eller att det är flera gärningsmän, men vi vet att en sprungit från platsen, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

– Vi har poliser som söker i banvallarna för att vi tror att det kan finnas intressanta föremål.

Aftonbladets fotograf uppgav kort efter larmet att flera ambulanser och enheter från räddningstjänsten fanns på brottsplatsen. Polisens kriminaltekniker kunde också säkra mellan fem till tio tomhylsor.

Ingen person är ännu gripen för mordet.

– Men vi har tagit med några till förhör. Det är sådana som befunnit sig runt Haninge vid tiden för brottet som vi vill förhöra djupare, säger Österling.

Kvällens dödsskjutning är årets 47:e i Sverige, jämfört med 46 under hela 2021.

LÄS VIDARE