Politiker fördömer skolattacken: ”Fruktansvärt dåd”

Uppdaterad 2022-03-23 | Publicerad 2022-03-22

Två lärare i 50-årsåldern har dött efter en skolattack i Malmö.

Nu fördöms händelsen av svenska politiker.

”Det är med sorg och bestörtning jag tagit emot beskedet”, skriver statsminister Magdalena Andersson (S) på Facebook

Strax efter klockan 17 på måndagseftermiddagen fick polisen in larm om pågående dödligt våld på gymnasieskolan Malmö Latin.

En 18-årig elev misstänks då ha gått till attack med yxa och kniv inne på skolan och dödat två lärare i 50-årsåldern.

Nu går statsmininster Magdalena Andersson ut och kommenterar dådet.

”Det är med sorg och bestörtning jag har tagit emot beskedet att två personer har avlidit efter ett allvarligt våldsbrott på en skola i Malmö igår. Mina tankar går omedelbart till deras familjer och vänner. Jag tänker också på alla elever och kollegor på skolan”, skriver statsminister Magdalena Andersson på Facebook och tillägger:

”Jag vill uttrycka mitt och regeringens stöd och vår tacksamhet till medarbetare inom polis, sjukvård, skola, krisgrupp och andra viktiga verksamheter i Malmö för deras insatser igår och idag. Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och jag håller fortsatt kontakt”.

”Fruktansvärda nyheter”

Även andra partiledare väljer att visa sitt stöd i sociala medier.

”Fruktansvärda nyheter från gymnasieskolan Malmö Latin. Mina tankar är med alla lärare och elever på skolan, och de familjer och vänner som förlorat en älskad”, skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch på Twitter.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:

”Det är med bestörtning jag har följt rapporteringen från gymnasieskolan i Malmö. Två kvinnor har brutalt mördats, två liv har plötsligt släckts. Många frågor är fortfarande obesvarade men mina tankar går till offren och deras anhöriga”, skriver han på Facebook.

Miljöpartiets språkrör beskriver händelsen som ”ett fruktansvärt dåd”.

”Så hemskt. Två kvinnor dödades igår av en 18-årig man på Malmö Latin. Mina tankar är med de anhöriga, eleverna på skolan och kvinnornas kollegor i deras stora sorg. Ett fruktansvärt dåd”.

Polis vid platsen under kvällen.

ANNONS