Nya spår i jakten på ”Kjelle-Blues”

Har varit försvunnen i 13 år

Uppdaterad 2021-10-22 | Publicerad 2021-10-21

GÄVLE. Sandvikenmusikern och tvåbarnspappan Kjell-Ove ”Kjelle-Blues” Andersson försvann spårlöst midsommarafton 2008.

Han var då 44 år.

Nu återupptar polisen sökandet efter honom.

Trots mer än 500 utredningsåtgärder har polisen inte lyckats lösa mysteriet med Kjell-Ove Anderssons plötsliga försvinnande.

Man är övertygad om att ett brott ligger bakom.

Kjell-Ove ”Kjelle-Blues” Anderssons försvinnande är ett mysterium. Han är spårlöst försvunnen sedan 2008 – trots massiva sökinsatser.

Nu kallar Gävlepolisen till en pressträff i morgon, fredag, om fallet.

– Det har kommit sådana upplysningar till polisen att sökandet efter Kjell-Ove ska återupptas, säger kommissarie Mikael Hedström, presstalesperson vid Gävleborgpolisen.

Mikael Hedström, presstalesperson vid Gävleborgspolisen.

Tvåbarnspappa och musiker

Kjell-Ove Andersson var en känd person i Sandviken genom sin musik och uppträdde som trubadur och i ett eget bluesband. Något som gav honom smeknamnet ”Kjelle-Blues”.

På midsommarafton 2008 stod han och talade med några vänner utanför Sandviks huvudkontor.

Vännerna ville bjuda honom på midsommarfest men han tackade nej då hans två barn, som bodde med mamman i Dalarna, skulle komma på besök.

En av vänner tog en bild av honom när han gled gick iväg med sin cykel och röda ryggsäck. Bilden är den sista kända som finns på Kjell-Ove Andersson.

Kompisar tar bilden till höger på Kjell-Ove på midsommarafton 2008, utanför verkstadskoncern Sandviks huvudkontor. Det är den sista kända bilden på honom. Enligt kompisarna var han på gott humör och såg fram emot att hans barn skulle komma och hälsa på.

Misstänkta släpptes

Polisen har fått in många tips genom åren. Bland annat att han ska ha mördats och dumpats i Storsjön utanför Sandviken.

Men draggningar och dykningar har inte gett något resultat. Två personer, en 32-årig Gävlebo och en 46-årig Sandvikenbo, var ett tag misstänkta för att ha haft med försvinnandet att göra. De anhölls för människorov, men båda släpptes fria.

Efter ett tips om att ”Kjelle-Blues” skulle ha dödats och hans kropp dumpats i en sjö i närheten av Sandviken gjorde polisen år 2010 dykningar i området.

Kjell-Ove Anderssons båda barn, dottern Jonna och sonen Joakim, har tidigare gått ut och vädjat om hjälp i sökandet efter pappan, bland annat i en artikel i Aftonbladet 2011.

– Någon måste veta vad som hänt pappa. Snälla, tipsa polisen, sa de då.

Kjell-Ove Anderssons dotter Jonna och son Joakim under intervjun med Aftonbladet 2011: ”Även om har jag insett det så slutar man inte att hoppas.”

Vet du något? Tipsa polisen – ring telefonnummer 114 14.