Flygplan störtade utanför Halmstad

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-18

Torup/Stockholm. Ett sportplan har störtat utanför Halmstad under lördagen.

En man i 65-årsåldern är död i olyckan och anhöriga är underrättade.

– Planet var demolerat, säger Mikael Andersson, räddningsledare vid Hylte räddningstjänst.

Ett plan av mindre modell skickade under förmiddagen nödsignal och störtade senare i området kring Rävsbo utanför Halmstad.

– Det är ett mindre plan som har havererat och det ska ha varit en person ombord, säger Ann-Sofie Karlsson vid sjö- och flygräddningen.

Är på plats

– Helikoptrar sökte efter planet och sedan gick nödsändaren. Vi har lokaliserat honom och ambulans och räddningstjänst har precis kommit till platsen, säger Ann-Sofie Karlsson.

Hon uppger att planet gått ner i skogen, söder om Torup.

Enligt Aftonbladets reporter på plats är haveriplatsen otillgänglig och planet tycks ha gått ner utan att slagit i träd på vägen.

– Det är fruktansvärt demolerat. Det har gått rakt ner i backen och av hela nospartiet syns ingenting, säger Pelle Tagesson.

Redan vid 09.30-tiden hade sjö- och flygräddningscentralen fått larm från flygledningen över Malmö som förlorat radar- och radiokontakt med sportflygplanet.

Leddes in

Planet ska vara ett enmotorigt tvåsitsigt sportflygplan på väg från Borglanda flygfält på Öland till Falkenberg.

När en av räddningshelikoptrarna lokaliserat planet arbetade den andra med att leda in räddningstjänst och ambulans till platsen.

– Planet var demolerat och totalskadat, säger Mikael Andersson, räddningsledare vid Hylte räddningstjänst.

Piloten, en man i 65-årsåldern fördes till sjukhus i Halmstad, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

– Haveriplatsen är avspärrad, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Enligt räddningstjänsten i Hylte hade planet gått genom ett skogsparti med äldre skog för att krascha längre fram i ungskog. Det ska inte ha exploderat eller brunnit, men skadorna var ändå omfattande.

Följ ämnen i artikeln