Försvunna Maline: Hemlig sökinsats gav inget

Uppdaterad 2021-12-29 | Publicerad 2021-12-28

Idag genomförde polisen en sökinsats på hemlig plats efter försvunna Maline, 31 år.

Uppgifter som nått polisen ledde till att man använde hundpatrull för att kontrollera flera platser. Men sökinsatsen gav inget resultat.

31-åriga Maline har varit försvunnen sedan tidig morgon den 23 december. Polisen har rubricerat ärendet som ett misstänkt människorov.

Under tisdagen genomförde polisen en sökinsats med hund, men var förtegen om var någonstans man letade.

– Jag kan säga så mycket som att det är i Landskrona. Det är flera platser man vill kolla av, sa Peter Martin, vakthavande befäl hos polisen i Malmö.

Han berättade att det bland annat var uppgifter från allmänheten som gjort att man beslutat om en sökinsats.

– Det är tips, iakttagelser och fynd som är gjorda som gör att vi är där vi är i dag, sa Peter Martin.

Vid 19-tiden på kvällen meddelade Kent Persson, förundersökningsledare grova brott i Helsingborg, att sökinsatsen inte gett något resultat. Polisen hade inte heller någon misstänkt i ärendet.

Maline, 31, är försvunnen sedan natten den 23 december.

Sista spåren

Det senaste livstecknet från Maline ska vara ett meddelande på messenger som skickades vid halv fem på morgonen den 23 december. 

Kvällen innan har hon, enligt uppgifter till Aftonbladet, varit på en restaurang med en vän och sedan gått vidare till en bar i Landskrona. Därefter ska hon ha gått till en privat fest. Kvällen ska ha avslutats med en liten efterfest i Malines egen lägenhet. 

Där tar spåren slut. Enligt polisen påträffades Malins mobiltelefon i hennes lägenhet efter försvinnandet.

Annika Sigurdsson är insatsledare för FIKK Sweden. Hon leder de frivilligas del av sökinsatsen efter Maline i Landskrona.

Under tisdagen har frivilliga kopierat upp posters med en efterlysning av Malin och placerat ut dem på olika ställen i centrum.

Organisationen Fikk Sweden genomförde också ett sök under tisdagen med cirka 40 deltagare – utan resultat.

- Det blev inga fynd idag. Vi står fortfarande helt slätt när det gäller fynd och tips, säger Annika Sigurdsson, insatsledare Fikk Sweden.