Tio gripna efter vapendrama på Östermalm

Publicerad 2021-10-25

Tio personer har gripits efter en biljakt i Stockholm.

De ska ha varit beväpnade och letat efter en person på ett gym på Östermalm, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– De var inne i en lokal och ville träffa en person, säger Daniel Wikdahl på Stockholmspolisen.

Två bilar jagades av polis i Stockholm under måndagseftermiddagen. Vid 14.11 larmades flera patruller till Östermalm efter att flera män setts med vapen.

– Vi fick samtal om att en eller flera personer setts med vapen på platsen. Vi arbetar för att ta reda på vad som hänt, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen region Stockholm, strax efter larmet.

Maskerade med munskydd

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska männen ha sökt efter en person och varit inne på ett gym. Männen ska ha varit maskerade med rånarluvor och munskydd.

– De var inne i en lokal och ville träffa en person. Jag går inte in på vilken verksamhet det gäller, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Försvann i två bilar

De misstänka försvann sedan från platsen i två bilar. Flera polispatruller deltog i biljakten som slutade vid Klarastrandsleden kort efter att de försvunnit från Östermalm.

– Vi kunde gripa tio personer på Klarastrandsleden, som färdades i två bilar. Det är fortfarande oklart hur många av de tio gripna som faktiskt varit inne i lokalen på Östermalm, säger Daniel Wikdahl.

I nuläget rubriceras händelsen som grovt vapenbrott.

– Sen får vi se om det tillkommer fler rubriceringar, säger Daniel Wikdahl.

Följ ämnen i artikeln