Högg Carine till döds med 60 hugg – nu har domen fallit

Publicerad 2022-06-22

Carine vädjade för sitt liv. Hon vädjade för sin ofödda dotter.

Men Kelvin Osagie högg och högg med kniven.

Nu döms han till livstids fängelse för mordet på Carine.

Han blir även den första att dömas för barnfridsbrott i samband med ett mord, då hans två barn hörde sin bonusmamma dö.

Kelvin Osagie, 31, har hela tiden hävdat att han bara försvarade sig.

Att hans höggravida 27-åriga hustru Carine gick till attack mot honom den där oktobermorgonen och att han hade dött om han inte gett igen.

Med ett 60-tal knivhugg högg han henne, varav ett träffade hennes rundade mage. Det gick genom vävnader, genom livmodern och träffade fostrets huvud.

Kelvin Osagie dömdes i dag.

Flickan i magen var i övrigt oskadd och frisk. När hon dog vägde hon 1 862 gram och var 43 centimeter lång.

Nu döms Kelvin Osagie av Vänersborgs tingsrätt till livstids fängelse för mordet på Carine.

I lägenheten befann sig också Kelvins två barn. Enligt 31-åringen varken såg eller hörde barnen när deras bonusmamma mördades. Han hade låst in dem i deras rum i lägenheten, säger han. Och när han tog ut dem från lägenheten, som efter mordet var full av blodstänk och blodpölar, höll han för deras ögon.

Kelvin hade även spelat in mordet genom en ljudfil på sin telefon.

Det började med ett bråk på morgonen den 22 oktober i fjol, ett bråk som sedan övergick i att Carine plötsligt började skrika i skräck när han gick till attack med kniven.

– Vad gör du? Döda mig inte! hörs Carine skrika på bandet.

Där, i bakgrunden av ljudfilen, hörs den fyraåriga flickan flera gånger ropa ”mamma”.

Ett tydligt tecken på att barnen visst uppfattade mer av den långa dödskampen än Kelvin själv påstått, enligt åklagaren.

Vänerborgs tingsrätt håller med åklagaren och dömer Osagie även för grovt barnfridsbrott:

”Tingsrätten finner det styrkt att barnen har bevittnat mordet genom att de har hört när den brottsliga gärningen har begåtts. Åtalet för barnfridsbrott är styrkt. Det som barnen har bevittnat är den allvarligaste slags brottslig gärning och den har pågått länge. .”

Kelvin Osagie döms även till utvisning på livstid efter att han avtjänat sitt straff.

”Brotten är sådana att det finns synnerliga skäl för utvisning”, skriver Vänersborgs tingsrätt i domen.

Kelvin Osagie greps av polisen den 22 oktober ifjol.

Sedan den nya lagen trädde gällande barnfridsbrott trädde i kraft har 831 åtal gällande barnfridsbrott väckts, men detta är det första fallet som handlar om barn som bevittnat mord.

Vänersborgs tingsrätt konstaterar även att mordet av Carine pågick under lång tid och att våldet var omfattande.

”Mordet har skett i hennes hem och där hennes styvbarn samtidigt har befunnit sig. Hon har varit gravid i åttonde månaden och har därmed befunnit sig i en särskilt skyddsvärd ställning. Det framgår av inspelningen från händelsen att hon under tiden fram till döden känt stor dödsångest.”

Carine ville lämna Kelvin. I sovrummet i lägenheten i Vänersborg stod en resväska packad med prydligt vikta kläder och med Carines pass i en innerficka. Blandat med Carines kläder låg i resväskan en bebisbody med texten ”I love mom” och flera andra rosa och vita babykläder till den ofödda dottern.

Kelvin var innan mordet på Carine ostraffad men Aftonbladets granskning av fallet visar att han var under utredning.

De senaste fyra åren har fyra kommuner hanterat sex utredningar kring mannen och polisen hade inlett fyra förundersökningar mot mannen gällande våld mot barnen.

Motivet till mordet på Carine tros vara att hon ville lämna honom. För vänner och familj berättade hon hur kärleken mellan dem var slut.

För en vän berättade hon att Kelvin varit våldsam mot henne. För andra uppgav hon även hur han nedvärderade och kränkte henne.

Aftonbladets granskning Dödade kvinnor har visat hur en separation ofta är en utlösande faktor när kvinnor mördas. Även en rapport som Socialstyrelsen gjort visar att över hälften av mordet skett i samband med en separation.

Dödade kvinnor – samlingssida

Följ ämnen i artikeln