Pelosi om kritiserade frisörbesöket: Det var en fälla

Besökte frisörsalong utan munskydd

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Representanthusets talman Nancy Pelosi har hamnat i blåsväder efter att ha setts utan munskydd i samband med frisörbesök.

Pelosi själv beskriver det hela som ”en fälla”.

– Jag tar ansvar för att jag gick i den och det är allt jag har att säga om saken.

Sedan ett drygt halvår tillbaka har frisörer i San Francisco förbjudits att klippa och styla sina kunder inomhus på salongerna på grund av coronapandemin.

Under förra veckan meddelade San Franciscos borgmästare London Breed att frisörer från och med tisdag kunde öppna upp sina verksamheter, men då utomhus.

Trots det visar en övervakningsfilm hur representanthusets talman Nancy Pelosi, en stark förespråkare för att coronareglerna ska efterlevas, redan under måndagen besökte en frisörsalong där hon fick sitt hår klippt – inomhus.

På filmen syns även hur Pelosi rör sig i salongen utan munskydd, trots att det är krav på det i allmänna miljöer.

Representanthusets talman Nancy Pelosi besökte frisören utan munskydd.
Foto: Övervakningsbilder/FOX NEWS
Representanthusets talman Nancy Pelosi besökte frisören utan munskydd.

”Hyckleri”

Händelsen har väckt starka reaktioner bland framförallt republikaner som anklagar den demokratiska representanten för hyckleri.

”Pelosi har själv drivit fram en politik som stänger ner vår ekonomi och tvingar våra småförtagare att stänga igen. Men själv besöker hon en salong närhelst hon själv vill”, skriver en republikansk senator på Twitter enligt Washington Post.

Pelosis stab har gått ut och försvarat besöket med att talmannen bara följt reglerna.

”Talmannen bär alltid mask och uppfyller de lokala kraven för covid”, säger talespersonen Drew Hill till tidningen, med tillägget att Pelosi bara sänkte masken för en kort stund då hon fick håret tvättat.

Pelosi försvarar även själv handlingen med att hon och salongen, som hon enligt egen utsago besökt flera gånger de senaste åren, på förhand gjort upp om att hon skulle få komma, med en försäkran att hon skulle vara ensam i lokalen.

Detta då salongen uppgett att man hade ett avtal med staden.

Foto: Eric Risberg/AP/TT
Nancy Pelosi beskriver det inträffade som ”en fälla”.
Foto: Eric Risberg/AP/TT
Pelosi säger att hon gjort ett misstag då hon litade på frisörsalongen.

”Gått i fällan”

Under en pressträff på onsdagen medgav Pelosi att hon gjort ett misstag då hon litade på salongen.

– Det visade sig vara en fälla. Jag tar ansvar för att jag gått i den och det är allt jag har att säga om saken, säger Pelosi.

Enligt salongens ägare ska en av hennes anställda ha sms:at henne på söndagen med meddelandet att Pelosi bokat tid och skulle komma nästföljande dag. Detta då Nancy Pelosis ordinarie frisör fått förhinder och inte kunde besöka henne hemma.

”Det var en smäll i ansiktet att hon bara kom in. Att hon känner att hon kan komma och få saker gjorda medan ingen annan kan göra så”, sa Erica Kious till Fox News, den nyhetskanal som först visade övervakningsfilmen.

Publicerad:

LÄS VIDARE