Marin tonar ned miljötvist i regeringen

TT

Publicerad 2020-02-21

Finlands statsminister Sanna Marin håller ihop en bred regeringskoalition, men enligt medieuppgifter skaver det i fogarna i miljöfrågor.

Finlands statsminister Sanna Marin tonar ned uppgifter om att oenigheter om klimatpolitiken skapat en spricka i hennes regering, rapporterar finländska medier.

Maria Ohisalo, partiledare för De gröna tillika inrikesminister, stormade ut från ett regeringsmöte tidigare i februari under en diskussion om koldioxidsänkor, skriver tidningen Helsingin Sanomat. Hon uppges ha mött motstånd från finansministern, Centerns ledare Katri Kulmuni.

Efter denna incident uppges De gröna hållit krismöten om sitt deltagande i regeringen.

Statsminister Marin säger till HS att alla regeringspartier står bakom regeringsplattformen och att regeringens "ambitiösa klimatpolitik" är på väg att genomföras på flera sätt.

Sanna Marins breda regering – som består av Socialdemokraterna, Centern, De gröna, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet – har högt stöd, enligt en opinionsundersökning som publiceras av mediekoncernen Lännen Media. Nästan två tredjedelar av finländarna är tillfreds med dess arbete.