Så fann Victoria sin drömprins

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-07-02

Kronprinsessan föll för en man av folket

Victoria har sin lillasyster att tacka för att hon och Daniel träffades. Gymägaren från Ockelbo har under lång tid skolats in i de kungliga kretsarna – något som inte alla i kretsen kring kungabarnen har uppskattat.

Hon är kronprinsessa och han en vanlig kille från Ockelbo.

Mot alla odds vann Daniel Westling Victorias kärlek.

Victoria har sin lillasyster att tacka för att hon fann kärleken. Det är nämligen prinsessan Madeleine som 2001 tipsar Victoria om det exklusiva gymet Master Training i Stockholm och den duktige personlige tränaren där.
  Victoria bestämmer sig för att testa gymet och snart är hon där flera gånger i veckan och tränar. Med tiden får hon en bra relation till Daniel Westling som hjälper henne träna rätt och komma i form.
  Men deras relation förändras. En vårkväll äter de middag tillsammans och snart är de ett par.
Men kärleken vill de än så länge hålla hemlig. De träffas i skymundan hemma hos Victoria på Drottningholm och i Daniels lägenhet i centrala Stockholm.
  Men en dag blir de avslöjade. Utanför Daniels lägenhet väntar ett reporterteam. Daniel flyr i panik undan frågorna och kamerablixtarna.
  
  

Stort motstånd

  Nyheten om Victorias nya kärlek är inte en glad nyhet för alla. ”Gymtränaren”, ”bonden” och ”bondjäveln”, kallas han av vissa personer i kretsen där kungabarnen rör sig och man anser att han är för "vanlig" och "enkel".

  – Det är inte helt lätt att vara tillsammans med mig, men det gäller nog alla som är i blickfånget, säger kronprinsessan i en intervju i TV4.

  I tidningarna kan man läsa att kungen inte tycker om Daniel, något som sägs uppröra Victoria.

  – Kungaparet har i alla år sagt att deras barn ska välja partner med hjärtat. Det är klart att hon blir ledsen när det skrivs sånt, säger då en insatt källa till Aftonbladet.

Skolas till prins

  Men med tiden så övervinns motståndet och Daniel Westling acceptas av vännerna, kungafamiljen och det svenska folket.

  – Han gör Victoria så avslappnad och glad. Okej, han är inte från samma värld som vi, men han passar in och är en jättetrevlig kille med mycket humor, berättar en av Victorias vänner för Aftonbladet 2004.

  Kanske beror det på att Daniel skolas in som blivande prins.

  – Han har bland annat gått språkkurser, har en källa avslöjat för Aftonbladet.

  Daniel byter klädstil och går från jeans, t-shirt och keps till kostym och välkammat hår. Han köper en ny bil, byter bostad till en större lägenhet på Östermalm och lär sig hantera medierna på ett proffsigt sätt.

  – Han hade det tufft med uppmärksamheten i början, men i dag ler Daniel mest när någon frågar om Victoria, har en bekant till honom berättat för Aftonbladet.

Förlovning

  Länge har många väntat på att Victoria och Daniel ska förlova sig. Hos vadslagningsfirmor har svenskarna satsat pengar på när det ska ske.

  Samtidigt kräver ett kungabröllop planering och traditionellt sett har de ofta inträffat på våren eller sommaren.

  I juli 2009 fyller Victoria 32 år och är då lika gammal som hennes mamma var då hon gifte sig med kungen. Silvia var nämligen 32 år då hon stod brud i Storkyrkan och lyckades charma hela svenska folket.

Fakta om kungliga bröllop:

Tidigare artiklar om Victoria och Daniel:

Susanna Vidlund

ANNONS