SD-profil misstänktes för misshandel – utredningen läggs ner

Publicerad 2021-10-01

Utredningen läggs ned mot den välkände sverigedemokratiske profilen som misstänktes för misshandel av två kvinnor.

– Jag gör efter det bedömningen att brott inte kan bevisas, säger kammaråklagare Nicklas Englund.

Det var den 8 augusti som SD-profilen greps misstänkt för två fall av misshandel som skulle ha inträffat under samma natt.

Brottsplatsen angavs som mannens lägenhet i Stockholm och han satt först frihetsberövad innan han släpptes på fri fot.

Förhör har sedan dess hållits. Efter dem läggs förundersökningen ned.

– Nu har de personer som kunnat tillföra något till utredningen förhörts. Jag gör efter det bedömningen att brott inte kan bevisas. Därför har jag lagt ned förundersökningen, säger kammaråklagare Nicklas Englund.

I sitt nedläggningsbeslut skriver åklagaren att: ”På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt.”

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänktes mannen under ett bråk en augustinatt i år ha dragit ner en kvinna i en soffa och tagit strypgrepp om hennes hals så att hon fick andnöd.

I lägenheten befann sig vid tidpunkten också en annan kvinna som, enligt Aftonbladets uppgifter, ska ha gått emellan. I samband med det misstänks SD-profilen ha knuffat henne så hårt att hon fallit i golvet och skadat sig i axeln.

Aftonbladet har tidigare varit i kontakt med de två kvinnorna som inte vill kommentera polisutredningen. En av dem säger att det hela är ett misstag och att mannen blivit felaktigt anklagad.

SD-profilen, som tidigare haft en topp-position hos Sverigedemokraterna på riksnivå men som för närvarande inte har något uppdrag för SD, har hela tiden nekat till brott.