Chatta om plånboksexperimentet

Publicerad 2020-10-07

Aftonbladet testade att ”tappa” tio plånböcker i Stockholm för att se hur många som kom tillbaka.

Hade du lämnat tillbaka en upphittad plånbok, eller hade du behållit den själv?

Har du någon gång tappat bort något som du aldrig trodde att du skulle få tillbaka?

Chatta här!

  • Aftonbladet
    7 okt 2020

    Tack för era inlägg och tankar, nu stänger vi chatten!

  • 7 okt 2020

    Har hittat plånbok med både kontanter o kreditkort o körkort. Har därefter ringt upp ägaren sagt att jag hittat den o fick till svar "-Å va fan gör du med min plånbok?". Det var ju så otrevligt att jag istället skulle lägga den på brevlådan. Åkte till en sådan o hade turen att brevbäraren stod o tömde den. Då jag förklarat läget,så svarar han:"- Jamen,då tar jag den istället!" Nää, tänkte jag o eftersom polisstationen var stängd så lämnade jag in den i informationen på ett större varuhus.Bevärligt att vara ärlig!En annan gång gick det bättre o vi träffades på ett torg o jag fick en fin teburk!

    EM
  • 7 okt 2020

    Det är klart att jag blir glad om jag får tillbaka något jag tappat, så varför skulle jag inte söka upp en ägare om jag hittar en plånbok med namn i. Ofta är det ju ganska myckat viktigt för ägaren i en plånbok (numera ofta i mobiltelefonfodral) så ännu större anledning att åtminstonde försöka nå ägaren.

    Hans
  • 7 okt 2020

    jag har tappat en handväska en gång, allt var kvar i den förutom de kontanter som fanns. Men det brydde jag mig inte så mycket i. Det viktiga var alla kort, mobilen och min kalender!

    Jag har själv lämnat åter en plånbok och ett par bilnycklar som jag hittat. Jag hoppas att de flesta människor gör som de själva skulle vilja att någon gör om de har tappat något!

    Josefine
  • 7 okt 2020

    Jag försöker alltid se till att det jag hittar kommer tillbaka till ägaren. Har dock nästan blivit utskälld en gång när ägaren fick för sig att jag gått igenom plånboken och tagit pengar(Vilket jag självfallet inte gjort) Även lämnat in ett antal registreringsskyltar till polisen

    Fredrik