19-årig man frisläppt – medger hot mot skola

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Lexbyskolan i Partille hölls stängd under måndagen sedan en hotfull lapp hittats i ett köpcentrum. Polisen har släppt en 19-årig man som medgett att han skrivit lappen.
Foto: Björn Larsson Rosvall /TT
Lexbyskolan i Partille hölls stängd under måndagen sedan en hotfull lapp hittats i ett köpcentrum. Polisen har släppt en 19-årig man som medgett att han skrivit lappen.

NYHETER

Den 19-årige man i Partille som hämtades till förhör, misstänkt för att ha skrivit en lapp med hot om skolskjutning, har medgett gärningen.

Åklagare har beslutat att släppa mannen då det inte föreligger någon risk för verkställighet av hotet, uppger polisen.

Lappen med hotet hittades inne i ett köpcentrum i Partille, utanför Göteborg, där mannen uppger att han väntade på en person.

– Under tiden som han väntade gick han in på Clas Ohlson och vid ingången ligger det pennor och papper som vem som helst får skriva på. Där skrev han lite lappar, bland annat den här lappen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Där ska lappen blivit liggande och när en väktare sedan skulle rensa upp fann man den, varpå polisen kontaktades.

"Väldigt ångerfull"

– Han har medgett att han har skrivit det här och är väldigt, väldigt ångerfull. Han menade inget med hoten, enligt honom själv, säger Adlersson.

Skolan i fråga kommer att hålla stängt på tisdag, men av praktiska skäl och på eget bevåg, och enligt polisen finns ingen hotbild.

TT: Varför skrev han lappen? Som ett skämt?

– Jag vet inte exakt varför. Han hade skrivit lite olika saker. Han var väldigt ångerfull, men misstanken kvarstår och vi får se vad åklagaren beslutar i det här ärendet, säger Adlersson.

Brottet rubriceras som grovt olaga hot mot grupp.

Lugn insats

Frihetsberövandet av den misstänkte skedde tidigare under eftermiddagen och polisen uppger att insatsen gick lugnt tillväga.

Polisen uppgav tidigt att det inte fanns något som tydde på att hotet skulle komma att verkställas, men flera polispatruller fanns på plats vid skolan under måndagen.

En stor del av undervisningen på skolan har bedrivits på distans.

Publicerad: