Höstlovsbiljetter återkommer för skolungdomar

Av: Robert Rosén

Publicerad:
På höstlovet har ungdomar möjlighet att resa fritt i Skåne för en kostnad på 100 kronor.
Foto: Robert Rosén
På höstlovet har ungdomar möjlighet att resa fritt i Skåne för en kostnad på 100 kronor.

Förra året introducerade Skånetrafiken sin höstlovsbiljett.

Även i år kommer skolungdomar ha möjlighet att köpa biljetten.

– Det är ett sätt att rekrytera nya kunder, säger Theresia Swanholm, vid Skånetrafikens presstjänst.

Höstlovsbiljetten riktar sig till ungdomar i åldern 7–19 år. Biljetten kostar 100 kronor och de som har biljetten har då möjlighet att resa fritt i Skåne i tio dagar - från den 25 oktober till och med den 3 november.

– Vi tycker att det är ett väldigt fint erbjudande för barn och ungdomar. Vi vill gärna att de ska resa kollektivt framöver, för hållbarhetens skull, och då är det här en möjlighet att introducera att resa kollektivt. På lovet åker man gärna till andra ställen än skolan och då är det här ett bra tillfälle att testa att ta sig runt med kollektivtrafiken, säger Theresia Swanholm, vid Skånetrafikens presstjänst.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Sålde över 12 000 biljetter

Redan förra året erbjöd Skånetrafiken en höstlovsbiljett till barn och ungdomar i länet. Då sålde man 12 200 biljetter - men hur årets försäljning ser ut är ännu för tidigt att säga.

– Den har ju precis börjat och biljetten börjar gälla redan på fredag. Det är en dag innan lovet, kan man säga. Man kan så klart köpa den även efter det även om man då inte kan nyttja de fulla tio dagarna. Det är lite för tidigt ännu att säga hur försäljningen går, säger Theresia Swanholm.

Det låga priset, vilket är billigare än en enkelresa för en vuxen mellan Malmö och Hässleholm, har bestämts med förhoppningen att Skånetrafiken ska få fler kunder.

Sportlovsbiljett aktuellt

– Det här är inte någonting som vi gör för att tjäna massa pengar. Det är ett sätt att rekrytera nya kunder. Ibland gör vi det med en annonskampanj och ibland investerar vi på andra sätt när det gäller att få folk att få upp ögonen för kollektivtrafiken och resa hållbart. Vi hoppas på ett positivt resultat här, att många utnyttjar erbjudandet och kommer fortsätta använda kollektivtrafik framöver.

Biljetten säljs enbart i Skånetrafikens app.

Skånetrafiken har förutom höstlovsbiljetten redan nu planer på att ta fram en liknande biljett för sportlovet 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE