77-årig kvinna åtalas för vansinneskörning

TT

Publicerad 2019-10-25

En 77-årig kvinna står åtalad för grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört mot trafiken på E4:an utanför Markaryd i augusti. Arkivbild.

En 77-årig kvinna har åtalats för grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört mot trafiken på E4:an utanför Markaryd i augusti. Kvinnan hade körkortet indraget till följd av en dom för en liknande incident 2018 och enligt polisens händelserapport larmade tolv personer om en personbil som körde norrut i södergående körfält i en kvart och i en hastighet på runt 100 kilometer i timmen. Den åtalade kvinnan uppfattades i förhör som "likgiltig och att hon tyckte det inte var någon större sak att köra mot trafiken", rapporterar SVT Småland. Kvinnan var enligt polisen medveten om att hon körde mot färdriktningen och erkänner gärningen.

"Det var inte svårt att upptäcka eftersom alla blinkade med helljuset", uppger 77-åringen i förhör.

Kvinnan förklarar att det hela var ett misstag efter att ha hamnat på fel sida av vägen och haft problem att ta sig över till rätt sida igen. Hon är sedan tidigare dömd för grov vårdslöshet i trafik men säger sig inte känna till att hennes körkort varit indraget i ett drygt år.

Följ ämnen i artikeln